Raikkönen újra csak negyedik

Infostart
2007. augusztus 26. 23:07
Kettős Ferrari-siker született Isztambulban. Az Inter és a Barcelona is döntetlennel kezdett. Szávay Ágnes már a 31. a világranglistán. A nap legfontosabb sporthírei augusztus 26-án.

Kettős Ferrari-sikerrel zárult a Forma-1-es Török Nagydíj. Az isztambuli futamot a brazil Massa nyerte a finn Raikkönen és a címvédő spanyol Alonso előtt. A pontversenyben élen álló angol Hamilton az ötödik helyen ért célba, és öt futammal a szezon vége előtt öt pontra csökkent az előnye Alonsóval szemben. Massa lemaradása 15, Raikkönené 16 pont az újonchoz képest.

A címvédő Inter hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a vendég Udinesével az olasz labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában.
További eredmények: Palermo-Roma 0-2, DZSENOÁ (Genoa)-Milan 0-3, Fiorentina-Empoli 3-1.

A spanyol élvonal első fordulójában a Barcelona gólnélküli döntetlent ért el a Santander pályáján, a Valencia pedig 3-0-ra kikapott a vendég VÍJJÁRREÁLTÓL (Villarrealtól).

Első sikerét aratta a Manchester United az angol bajnokságban. A címvédő manchesteriek a negyedik fordulóban hazai pályán 1-0-ra győztek a vendég Tottenham ellen.

Egy eredmény a német Bundesligából: Wolfsburg-Schalke 1-1.

A New Haven-i tornán második Szávay Ágnes tíz helyet javított korábbi pozícióján, így már a 31. a női teniszezők világranglistáján. A kisebb hátsérüléssel bajlódó versenyző kedden kezdheti meg szereplést az amerikai nyílt teniszbajnokságon, ha pályára léphet, akkor az első ellenfele a német Klösel lesz. A selejtezőből főtáblára jutott Nagy Kyra hétfőn az első fordulóban a wimbledoni győztes amerikai Venus Williamsszel találkozik.

A 23-szoros világbajnok Kovács Katalin nyerte a nők 500 méteres kajak egyesét a jövő évi pekingi olimpia kajak-kenu tesztversenyén. A Paksy Tímea, Benedek Dalma páros második, a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak kettes pedig harmadik lett. A magyarok két arany- és két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a viadalt.

Megvédte címét Csomor Erika a Svájcban rendezett hosszútávú duatlon-világbajnokságon. A győri rövidtávú vébén májusban bronzérmes versenyző ezúttal több mint negyedórás előnnyel ért célba.

Bejutott a férfi diszkoszvetés keddi döntőjébe Kővágó Zoltán és Máté Gábor az oszakai atlétikai világbajnokságon. Női 400 méteren Petráhn Barbara továbbjutott, és hétfőn a fináléba kerülésért futhat. A férfi 100 méteres síkfutást az amerikai Gay nyerte, míg női hétpróbában a svéd Klüft szerzett aranyérmet.