A Ferrari tarolt, a McLaren szenvedett

Infostart
2007. augusztus 26. 15:25
Kettős Ferrari-siker született a Forma-1-es Török Nagydíjon. Az isztambuli futamot a brazil Felipe Massa nyerte a finn Kimi Raikkönen előtt. A címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) lett a harmadik, az éllovas angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) elé pedig befért a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) is.

A hatodik a finn Heikki Kovalainen (Renault), a hetedik a német Nico Rosberg (Williams-Toyota), a nyolcadik a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) lett.

A rajtnál Massa könnyedén tartotta meg első helyét, Raikkönen pedig szokásához híven nyert egy pozíciót, megelőzte a poros ívről induló Hamiltont.

Alonso két helyet bukott el a rajtnál, mindkét BMW-pilóta elé került, és csak az első kerékcsere után tudott Heidfeldék elé visszatérni. Ekkorra viszont már hatalams hátrányba került a Ferrarikhoz képest.

Massa és Raikkönen közel autózott egymáshoz, Hamilton némileg leszakadva követte őket. Raikkönen egyik bokszkiállás után sem tudott csapattársa elé kerülni. Hamilton esélye akkor szállt el végleg, amikor a verseny kétharmadánál defektet kapott a McLarenjén a jobb első gumi.

A pontverseny éllovasát Alonso és Heidfeld is megelőzte, de még így is szerencséje volt, hogy nem rosszabb helyen történt a defekt.

Massa sorozatban másodszor győzött Isztmabulban, de Alonso sem lehet bosszús, hiszen öt futammal a szezon vége előtt öt pontra csökkenetette hátrányát a vébé-pontversenyben vezető Hamiltonnal szemben. Massa lemaradása 15, Raikkönené 16 pont. Mind a négy pilóta három futamgyőzelemig jutott ebben a szezonban.

A konstruktőröknél a McLaren neve mellett 148, a Ferrari 137 pont áll. A McLaren hungaroringi 15 pontját ugyanakkor még visszakaphatja.

Szerző: Farkas Dávid