Lefejelte provokátorát Cristiano Ronaldo, bajban a Manchester

Infostart
2007. augusztus 16. 09:12
Minden várakozást alulmúlóan rajtolt a Manchester United az angol bajnokságban. A két döntetlen után Sir Alex Ferguson menedzser tele van gonddal: Wayne Rooney eltörte a lábát, az új játékosok egyelőre még nem teljes értékűek - a Portsmouth elleni találkozón pedig piros lapot kapott Cristiano Ronaldo. Az előző idény legjobb játékosára a menedzser szerint három mérkőzésre szóló eltiltás vár.

Az egyik leghíresebb brit bíró, Steve Bennett a 85. percben állította ki a portugál játékost, miután az egy összetűzés lezárásaként arcba fejelte az őt provokáló Richard Hughest. Azt, hogy a hazaiak játékosa provokálta Cristiano Ronaldót, már Sir Alex álítja, aki ennek ellenére sem menti fel a játékosát.

"Cristiano megérdemelte a piros lapot, függetlenül attól, hogy - mint már annyiszor - ezúttal is provokálták, szinte az egész mérkőzés alatt. Elszakadt a cérna, nem tudott uralkodni magán, s ez nagy hiba volt" - mondta a menedzser, aki hozzátette azt is, hogy Bennett láthatóan a legnagyobb örömmel állította ki Cristiano Ronaldót.

A portugál szélső bő négyéves angliai pályafutása során harmadszor kapott piros lapot, a másodiknál, 2006 januárjában is Steve Bennett volt a bíró.

A Manchester United kilenc éve nem kezdte ilyen rosszul a bajnokságot, legutóbb 1998-ban fordult elő, hogy nyeretlenül várta a harmadik fordulót. A Portsmouth ellen gólpasszal mutatkozott be Carlos Tévez, de az argentin csatár nincsen még csúcsformában. Vasárnap a két győzelemmel rajtoló "új" Manchester City ellen pedig kulcsfeladat vár rá.