A nők diktálnak a mai sztárfocistáknak?

Infostart
2007. augusztus 15. 21:29
Konkrét példák említése nélkül bírálta a Sunderland menedzsere azokat a labdarúgókat, akiknek életét feleségük vagy barátnőjük irányítja, klubválasztásuknál pedig döntő szempont, hogy az adott városban mennyi luxusüzlet van.

Roy Keane, a Manchester United korábbi csapatkapitánya kijelentette: megváltoztak a prioritások a futballisták számára, a legtöbb fontos kérdésben feleségük vagy barátnőjük dönt.

A korábbi ír válogatott labdarúgó aggasztónak tartja ezt a tendenciát, és úgy véli, hogy ez csak a "puha" játékosokkal fordulhat elő.

"Tudnék mondani három vagy négy nagy játékost, akinek életét a felesége irányítja. Ott állnak a fotózáson, és azt mondják, hogy nincs kedvük a dologhoz. Hát akkor ne csinálják! De a partnerük belerángatta őket a dologba. Õk az úgynevezett nagy sztárok, akikre mindenki felnéz, miközben gyengék és puhák" - fakadt ki egy sajtótájékoztatón Roy Keane.

A Sunderland menedzserének haragját valószínűleg az váltotta ki, hogy nyáron több játékos leigazolása is azért fulladt kudarcba, mert a focisták (vagy a feleségük) nem tartották elég vonzónak az észak-angliai várost.

"Volt egy játékos ezen a nyáron, aki még csak vissza sem hívott bennünket, mert a felesége Londonba akart költözni. Még arra sem vette a bátorságot, hogy felvegye a telefont" - mérgelődött az edző.

Roy Keane hozzátette: meg tudná érteni a dolgot, ha a játékost a Chelsea, az Arsenal vagy a Tottenham hívta volna, de egy olyan klubhoz szerződött, amelynek feleannyi a nézőszáma, mint a Sunderlenadé; csak azért igazolt oda, mert a felesége a fővárosban akart élni.

"Ez nem a futball, hanem az életstílus logikája, ők azok, akiket senki sem lát szívesen egy klubnál. Ez azt mutatja, hogy a játékos gyenge, és a felesége irányítja az életét" - hangsúlyozta a Manchester United egykori legendás kapitánya.

"A játékosok nem mondják ki nyíltan, de tudod, mire gondolnak, amikor azt mondják, hogy beszélniük kell a feleségükkel" - folytatta a menedzser, hozzátéve: egyre kevesebb egyéniség van a futballban, és ha így megy tovább, azt kell majd mondania a kiszemelt futballistáknak, hogy Sunderland közelebb fekszik Londonhoz, mint ahogy az a valóságban van.