Alaposan megbüntették Tökölit

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 14. 19:03
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága öt bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Tököli Attilát, a paksiak támadóját, akit a Honvéd elleni mérkőzésen állított ki a játékvezető.

A játékos folyamatos reklamálás miatt kapott piros lapot. A pályáról levonuló futballista megjegyzést tett edzőjének, Lengyel Ferencnek (ezért a paksi klubtól pénzbüntetést kapott), majd meg akart verni egy nézőt, aki őt szidta. A verekedést a biztonságiak akadályozták meg. A játékos utóbb elnézést kért a viselkedéséért.

A hétvégén kiállított futballista - Dienes András (Tatabánya), Kovács Gábor (Vasas) - egy-egy találkozón nem léphet pályára.

A Siófok-Győr mérkőzésen mindkét szurkolótábor sportszerűtlenül viselkedett, amiért a hazaiak félmillió, a vendégek 100 ezer forintos pénzbüntetést kénytelenek befizetni.

Az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencvárosnak következő barátságos mérkőzését az Üllői úti stadionban zárt kapuk mögött kell megrendeznie, ezenkívül 200 ezer forintos büntetést kapott a klub a Pécs és a Százhalombatta elleni felkészülési találkozókon tapasztalt rasszista szurkolói bekiabálások miatt.