Királyi tét: Szuperkupa és egy új sztár megszerzése

Infostart
2007. augusztus 11. 13:49
Este tíz órakor megkezdődik a 2007-2008-as spanyol futballidény: a kupagyőztes Sevilla és a legutóbbi bajnok Real Madrid a spanyol Szuperkupa-döntő első mérkőzését játssza a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban. A visszavágót augusztus 19-én, a Bernabéuban rendezik.

Bernd Schuster a Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Pepe, Miguel Torres - Balboa, Diarra, Gago, Guti, Robinho - Raúl kezdőtizenegyet ígéri, miután Van Nistelrooy és Metzelder sérült, Júlio Baptista - hiába lőtt remek gólt a Deportivo elleni edzőmeccsen - kimarad, Saviola pedig egyelőre ugyancsak tartalék.

Az új szerzemények közül egyedül a brazil Pepe került be a gárdába - ez a csapat egyelőre nem tűnik erősebbnek az előző idényben bajnoki címet nyertnél. Drenthe ugyan már a Madrid játékosa, de még nem bevethető, egy másik hollanddal, Arjen Robbennel (illetve klubjával, a Chelsea-vel) még nem sikerült dűlőre jutni, ellenben egy harmadik viszont hamarosan érkezhet.

A Marca értesülése szerint a Real Madrid és az Ajax megállapodott arról, hogy - a Henk ten Cate edző által korábban "nélkülözhetetlennek" minősített - Wesley Sneijder 25 millió euró ellenében a spanyol bajnokhoz szerződik.

Ráfér a Madridra az erősítés, ugyanis a csapat nem szerepelt fényesen az előkészületi mérkőzéseken. Bernd Schuster csapata legyőzte a Stoke Cityt, a Lokomotiv Moszkvát, s kínkeservesen a portugál Belenensest, de kikapott a Hannovertől (Huszti Szabolcs csapatától), a PSV-től és a Deportivótól.

A három vereség a felkészülési időszakban még beleférne, ám nagyobb gond, hogy egyelőre - részben a nem kifejezetten sikeresen alakuló átigazolások, részben a sok sérülés miatt - a csapat még közel sem ált össze.

Bernd Schuster azt ígérte, hogy szakít a Fabio Capello által erőltetett, két védekező középpályásra alapozott, sokak szerint nézhetetlen játékkal - ehhez képest az első tétmecsen rögtön kezdő játékos Diarra és Gago is.

Mi lesz Daniel Alves sorsa?

A Sevilla kevesebb mérkőzést játszott, a Madridéhoz hasonló mérleggel. A csapat a chicagói tornán nyert a mexikói Toluca ellen, majd ugyanott kikapott a lengyel Wisla Krakówtól, majd döntetlent játszott Marbellán a portugál Setuballal.

Juande Ramos előrébb tart az új játékosok beépítésében. Tervezett kezdőcsapatában (Palop - Daniel Alves, Boulahrouz, Dragutinovics, Puerta - Poulsen, Keita, De Mul, Adriano - Luis Fabiano, Kerzsakov) három friss igazolás szerepel: a Chelsea-től kölcsönvett holland Boulahrouz, a Lenstól érkezett Seydou Keita és az Ajaxtól vett Tom de Mul.

Szerepel a névsorban a csapat legértékesebb játékosa, a brazil Daniel Alves is. A hátvéd szerződésben van a klubjával, köteles lenne játszani, ugyanakkor feszült a viszonya a klubvezetőkkel, miután mindenképpen távozni szeretne.

A Chelsea 35 millió eurót, egy másik klub (valószínűleg az AC Milan vagy a Liverpool) 32 millió eurót adna érte, ám Del Nido, a Sevilla elnöke még ezeket az összegeket is kevesli. Dani Alves szeretné, ha a jövő hét közepéig, a BL-selejtezők 3. körének kezdetéig tisztázódna az ügye.