Ismét elvettek egy gólt az MTK-tól

Infostart
2007. augusztus 6. 19:46
Az MTK gólnélküli döntetlent játszott az Újpesttel a Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó NB I harmadik fordulójának rangadóján. A meccs gyenge játékot hozott, az MTK-tól - a csütörtöki jereváni meccshez hasonlóan - ismét elvettek egy szabályosnak tűnő gólt.

A nyáron alaposan megerősített Újpest az előző szezonban kétszer is viszonylag simán kikapott a Hungária körútiaktól, de a hétfő esti meccsen nem is elsősorban a visszavágás lehetett a lila-fehérek célja, hanem sokkal inkább az, hogy a Zalaegerszeg elleni döntetlen után ne szakadjon le a tabella élén állóktól.

Az MTK egy fájó kudarc után fogadhatta nagy riválisát, Garami József szakmai igazgató játékosai valószínűleg még mindig nem emésztették meg az UEFA Kupa-selejtezőbeli szégyent, az örmény FC MIKA elleni kiesést az első körben.

Kevés helyzet, sok hiba

A hazai csapat kezdte lendületesebben a meccset, az Újpest két védekező középpályása, Habi és az MTK-val 2003-ban bajnoki címig jutott Pető Tamás többször is csak kemény szabálytalanságok árán tudta megakasztani Kanta Józsefék akcióit.

Az iram és a hangulat a magyar meccsek átlagát hozta, sok volt a hiba mindkét csapat játékában és nagyobb helyzetek sem alakultak ki az első húsz percben. A félidő közepén Urbán Gábor távoli lövése után nem sokkal kerülte el a labda a vendégek kapuját, majd a túloldalon a 30. percben a megiramodó Radulovic próbálkozthatott, de finoman szólva sem célzott jól.

A szünet előtt Kanta 20 méterről leadott szabadrúgása egy újpesti játékosról pattant szögletre, de a sarokrúgásra márnem maradt idő. Az MTK jobban futballozott az első félidőben, bár nem olyan meggyőzően, hogy vezetést érdemelt volna.

A második félidő a csereként beállt Roiha nagy lehetőségével kezdődött, de az elmúlt két meccsén kétszer is nagyot bakizó Végh Zoltán ezúttal magabiztosan védett.

Aki azt gondolta, hogy a hátralévő 45 perc lényegesen élvezetesebb lesz, tévedett, hiszen a játékosok továbbra is sokat hibáztak. Az újpestiek ugyan valamivel jobban hajtottak, mint a meccs első félidejében, de azt a lelkesedést nem volt nehéz túlszárnyalni.

Az MTK peches szériába kezdett?


Hrepka Ádám a 75. percben gólt szerzett, ám Kassai Viktor játékvezető a partjelző intésére tévesen nem adta meg az egyébként szabályos találatot. A Garami-csapatnak mostanában nincs szerencséje a bírókkal, a MIKA ellen is elvettek a csapattól egy gólt.

A meccs végére még akadt lehetősége mindkét csapatnak, de az eredmény már nem változott. A gólnélküli döntetlennek inkább az Újpest örülhetett, bár az MTK sem igazán szolgált volna rá a győzelemre. A két együttes továbbra is veretlen, az MTK 7, az Újpest 5 pontot szerzett eddig.

Szerző: Farkas Dávid