Capello szerint a madridi szurkolók őt akarták

Infostart
2007. július 24. 08:49
Fabio Capello hazatért Kínából, egyelőre nem vállal munkát - s biztos abban, hogy a Real Madrid szurkolói őt akarták továbbra is a csapat edzőjének.

Capello minden kétséget kizáróan sikeresnek érzi előző szezonbeli munkáját - bajnoki címet tudott nyerni a 2003 óta első fontos titulusát nyerő Real Madriddal. Azóta ritkán beszélt a médiában - ebben nyilván szerepe volt annak is, hogy az utóbbi hetek nagy részét szabadságon, Kínában töltötte. Még azokban a napokban sem volt Madridban, amikor a sorsáról döntöttek.

Sanghajban tudta meg, hogy Ramón Calderón elnök felbontja a szerződését. Akkoriban néhány orgánum azt írta, a Kínai Labdarúgó-szövetség azonnal állást kínált neki, de ezt Capello nem erősíti meg.

A CSZKA Moszkva és az amerikai profi liga, a Major Soccer League tett ugyan lépéseket a megszerzéséért (ezt Capello, sem tagadja), de egyiknek sem volt esélye.

"Különleges szezon lesz az előttünk álló - olvashatók Capello szavai a brit Channel 4 az olasz futballal foglalkozó honlapján -, egyelőre nem vállalok edzői munkát. A legfontosabb, hogy újra érezzem a bizalmat abban, akinek dolgozom."

Szavai egyértelmű utalások arra, csalódott a madridi vezetőkben elküldése miatt. "A legtöbb spanyol felmérés azt mutatja, hogy a szurkolók nagy része szívesen látott volna továbbra is engem a kispadon, de az elnök ezt másként gondolta" - tette hozzá.

Capello, mint mondja, elfogadja a döntést, mint ahogy a múltban is elfogadta - tegyük azért hozzá, profi edzői pályafutása során mindössze másodszor fordult vele elő, hogy szerződése lejárta előtt ne saját akaratából távozzon munkahelyéről.

Capello a következő hónapokat pihenésre és elmélkedésre szánja, s közben néha dolgozik is - a RAI, az olasz közszolgálati televízió egyik szakkommentátora lesz.

Határozott véleményalkotásáról ismert - most sem rejtette véka alá, hogy szerinte az Inter a következő bajnokság legnagyobb esélyese, szemben azzal a három klubbal, amelynek mindegyikével nyert már bajnoki címet, azaz a Milannal, a Romával és a Juventusszal. (A Juvéval nyert címeket az olasz szövetség később visszavonta.)


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást