Hamiltonon semmi nem múlik

Infostart
2007. július 21. 21:58
Hamilton indul, ha hagyják. Pofont kapott, de fordított az Újpest. Szávay döntős Palermóban. A nap legfontosabb sporthírei július 21-én, szombaton.
Raikkönen kihasználta Alonso hibáját, Hamilton indulna

A finn Raikkönen indulhat az élről a Forma-1-es Európa Nagydíjon. A második helyről a gyorskörében nagyot hibázó címvédő spanyol Alonso, a harmadikról pedig a brazil Massa rajtolhat. Az angol Hamilton az időmérő edzés utolsó szakaszában balesetet szenvedett.

A pontversenyben élen álló pilóta McLarenje defektet kapott, irányíthatatlanná vált és nagy sebességgel a gumifalba csapódott. Hamiltont kórházba vitték, de a vizsgálatok szerint nem sérült meg. A versenyző indulni akar a nürburgringi futamon, és csapatával bízik abban, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség illetékes orvosa reggel engedélyezi neki a rajthoz állást. Ebben az esetben a 10. helyről kezdheti meg a felzárkózást.

Turi Benik előtt

Az első nap után Turi Tamás áll az élen a Veszprém-ralin, az országos bajnokság ötödik futamán. A záró napot a bajnoki címvédő Benik Balázs várhatja a második helyről.

Most nem tudott győzni az ötszörös aranyérmes magyar duó

Negyedik lett a Majthényi Szabolcs, Domokos András páros a spanyolországi vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon. Győzött a dán Bosjen-Möller testvérpár.

Újabb éremek Gyurta újabb csúcsa mellett

Három érmet szereztek a magyar úszók az antwerpeni ifjúsági Európa-bajnokság negyedik napján. 100 pillangón Tompa Orsolya győzött Kovács Emese előtt, míg a fiúknál 200 háton Balog Gábor bronzérmet szerzett.

Gyurta Dániel kiegészítő számában, 100 mellen a korosztályos Európa-csúcsot megjavítva jutott be a vasárnapi döntőbe.

Sima siker a horvátok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-9-re nyert a világbajnok Horvátország ellen a Világliga spanyolországi selejtezőcsoportjában. Benedek Tibor egymaga hat gólig jutott.

Kemény Dénes szövetségi kapitány százszázalékos együttese már pénteken, a románok elleni sikerrel biztosította helyét a sorozat döntőjében.

Szávay újra remekelt, szépítés Monaco ellen


Bejutott a döntőbe a nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornán. A magyar versenyző a négy között két szettben, 7:6, 6:1-re győzött az olasz Errani ellen, a fináléban pedig a német Müllerrel küzd meg.

Szépített a magyar férfi teniszválogatott Monaco ellen a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában, a Római Teniszakadémián. A második napon a Bardóczky Kornél, Kiss Sebő kettős öt játszmában győzött a vendégek párosa ellen. A párharc állása 2:1 a monacóiak javára.

Fordított az Újpest és a Bayern

Az Újpest 4-2-re nyert az újonc Siófok otthonában a labdarúgó NB I nyitó fordulójában. A szünetben még a hazaiak vezettek 2-0-ra. A fővárosiakhoz visszatért Rajczi Péter két gólt szerzett.
A Sopron 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvár pályáján.

A Bayern München 4-1-re nyert a Werder Bremen ellen Düsseldorfban a labdarúgó Német Ligakupa negyeddöntőjében. A bajorok hátrányból fordítottak a nyáron szerződtetett francia Ribéry vezetésével. A középpályás két gólt szerzett.
A másik mai negyeddöntőben: Schalke-Karslruhe 1-0.

Az elődöntőben Bayern-Stuttgart és Nürnberg-Schalke összecsapás lesz.

Tour: Ez Vinokurov napja volt

A kazah Vinokurov nyerte a Tour de France profi kerékpáros körverseny mai egyéni időfutamát. Az összetettben továbbra is a dán Rasmussen vezet, de előnye egy percre csökkent az ezúttal is második ausztrál Evans előtt.