Az Újpest hengerelt a pofon után

Infostart
2007. július 21. 20:55
Az aranyéremre pályázó Újpest hátrányból fordítva 4-2-re nyert az újonc Siófok vendégeként a labdarúgó NB I nyitó fordulójában.

A fővárosiak számára hidegzuhannyal ért fel a meccs eleje, de a siófoki kánikulában érhetően a legkevésbé sem esett jól Urbányi István vezeteőedző csapatának Tusori 3. percben szerzett gólja.

A hazaiak Homonyik találatával a 21. percben már 2-0-ra vezettek, és az első félidő végéig meg is őrizték előnyüket. A szünetben kettős cserével fejezte ki véleményét Urbányi István az addig látottakról...

A második játékrészben Foxi öt perc után eredményes volt, és támadásban is maradt a vendágcsapat, de a Siófok kontrái is hordoztak magukban vészélyt.

A meccs a 78. percre dőlt el, miután Nagy Olivér és Rajczi két perc alatt megfordította az állást, a hazai együttesnek pedig már nem volt ereje egyenlíteni, sőt, Rajczi a hosszabbításban újabb gólt szerzett, így a bajnokesélyesnek kikiáltott Újpest sikerrel kezdte az idényt.

A szombati másik meccsen a Kaposvár csak 1-1-es döntetlent ért el a vendég Sopron ellen, pedig a 8. perctől emberelőnyben játszhatott.

Pénteken játszották:
Zalaegerszeg-Paks 3-1
Vasas-Tatabánya 3-1.