Drámai büntetőpárbaj a Copa America elődöntőjében

Infostart
2007. július 11. 07:41
Brazília jutott elsőként a Venezuelában zajló labdarúgó Copa America döntőjébe.

A Selecao a rendes játékidőben 2-2-t ért el Uruguay ellen, majd büntetőpárbaj után kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

A 42 ezer néző előtt rendezett találkozón a brazilok Doni - Maicon, Alex, Juan, Gilberto - Mineiro, Gilberto Silva, Josué, Baptista - Vágner Love, Robinho összeállításban kezdték a találkozót. Oscar Tabarez uruguayi kapitány a Carini - Lugano, Scotti, D. Rodríguez - Pereira, Pérez, Garcia, C. Rodríguez, Fucile - Forlán, Recoba összetételben küldte pályára a kékeket.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vezetést Maicon szerezte meg a címvédő Brazíliának. A félidő hajrájában Forlán egyenlített, de a Real Madrid játékosa, Julio Baptista gondoskodott arról, hogy mégis a brazilok menjenek nyugodtabban pihenőre.

A második félidőben hatalmas küzdelem folyt a pályán. 20 perccel a lefújás előtt, egy gyönyörű támadás végén a csereként beállt Abreu egyenlített az uruknak.

Mivel a rendes játékidőben több gól nem esett, következett az idegek harca, a büntetőpárbaj (a Copa America szabályai szerint a tornán nincs hosszabbítás, azonnal 11-esek döntenek a továbbjutásról). A címvédő 7 kísérletéből 5 büntetőt értékesített (Robinho, Juan, Gilberto Silva, Diego, Gilberto), míg Uruguay csak négyet (Scotti, González, C. Rodríguez, Abreu), így bejutott a torna döntőjébe.

Érdekesség, hogy a legutóbbi Copa Americán is az elődöntőben találkozott a két csapat, és akkor is büntetőpárbaj után jutottak tovább a brazilok. Igaz, abból a brazil csapatból ezúttal csak Maicon, Juan, Diego és Baptista lépett pályára. Peruban, három évvel ezelőtt létrejött az álomdöntő, a Brazília-Argentína csúcsrangadó, végül a Selecao vihette haza a kupát (az utóbbi 10 évben háromszor).

Az idei tornán a másik elődöntő, az Argentina-Mexikó összecsapás, magyar idő szerint holnap hajnalban lesz.