A Barcelonából igazol a Real új edzője

Infostart
2007. július 10. 16:43
Hivatalosan csak egy napja a Real Madrid vezetőedzője Bernd Schuster, a királyi gárda máris két új futballistát igazolt. Javier Saviola az ősi rivális Barcelonától érkezik, míg a brazil középhátvédet, Pepét a Portótól szerezték meg.

Várhatóan a nyári játékospiac egyik legaktívabb szereplője a Real Madrid lesz, amely a spanyol bajnoki cím ellenére megvált edzőjétől, Fabio Capellótól, és az öltözőben is több változás várható.

Az új vezetőedzőt, a német Bernd Schustert hétfőn mutatták be hivatalosan a Bernabeu stadionban, a szakember pedig kedden már két játékos érkezését jelenthette be.

Schuster egy spanyol rádiónak nyilatkozva megerősítette, hogy a Real megegyezett az argentin Javier Saviolával. A csatár az ősi vetélytárstól, a Barcelonától érkezik, ahol lejárt a szerződése, és Frank Rijkaard vezetőedző nem tartott igényt rá.

"Saviola fiatal, képes gólokat szerezni és sokat segíthet nekünk. Van még néhány kisebb részlet, amit tisztázni kell, de minden kedvező" - áradozott az ingyen érkező támadóról a német tréner.

Az argentin 2001-ben igazolt a Barcelonába, ám Samuel Eto'o megszerzése után nem számítottak rá a katalán gárdánál. Egy-egy évet kölcsönben a Monacóban, majd a Sevillában játszott.

Tavaly nyáron visszatért a Nou Campba, de Frank Rijkaard kevés bizonyítási lehetőséget adott neki, így már idény közben elkívánkozott.

Schuster láthatóan ad a hátsó alakzat megerősítésére is, ugyanis néhány nappal a Borussia Dortmundtól érkező Christoph Metzelder leigazolása után egy másik hátvédet is igazolt a brazil Kleper Laveran Lima Ferreira, vagyis Pepe személyében.

A 24 éves középső védő a Portótól érkezik, és ötéves szerződést írt alá a királyi gárdával. A Real Madrid a Porto elnökének tájékoztatása szerint 30 millió eurót fizet a futballistáért, ám ezt az összeget a spanyol klubnál még nem erősítették meg.

Metzelder és Pepe megszerzése egyúttal azt is jelentheti, hogy a Real Madridnál végleg lemondtak a túl magas fizetést kérő román Christian Chivuról.

Egy másik brazil, Julio Baptista is a Real Madridnál képzeli el jövőjét. A csatár az elmúlt évben az Arsenalban játszott kölcsönben, míg cserébe José Reyes a madridiakat erősítette. Az ügyletet nehezítheti, hogy a spanyol válogatott játékos nem akar visszatérni a londoni klubhoz.

Szerző: Kaposi Dávid

Hanganyag: Dénes Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást