Gyerekeket és amatőröket is edzene Erdei Zsolt

Infostart
2007. július 3. 15:37
Bokszedzést ajánl Erdei Zsolt azoknak, akik munkaidejük nagy részét irodában ülve töltik. A Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoka az InfoRádiónak elmondta: karrierje befejeztével gyerekekkel kíván foglalkozni, ugyanis az ökölvívás sok mindenre megtanít.
Többször beszélt arról, hogy szeretne edzősködni, szeretné a tudását átadni a fiataloknak? Mikor kerülhet erre sor?

A pályafutásom befejeztével. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sportoljanak. Nem kell élsportolónak lenni, elég, ha mozog, legyen szó bármilyen sportról. Én ökölvívó edző lennék, mert ahhoz értek, és sok mindenre meg tudnám tanítani a gyerekeket a bokszedzésen. Az életem során sok dolgot megtanultam, és a bunyó ebben nagy szerepet játszott. A boksz tiszteletre nevel, és életszerű helyzeteket hoz elő, amelyekben ha meg tudunk felelni, akkor az életben is megálljuk a helyünket. Úgy érzem, hogy jók az edzői kvalitásaim, és majd ha edzést tartok, bárki nyugodtan hozhatja a gyermekét, mert biztos, hogy a legjobbat kapja.

Ezt Budapesten tervezi?

Még nem tudom, de az biztos, hogy Magyarországon.

A gyerekek mellett foglalkozna másokkal is?

A hobbistákkal is szívesen foglalkoznék. Sok olyan ember van, aki ül az irodában egész nap, mozgásra van szüksége, majd lemegy egy bokszedzésre, és beleszeret. Korábban tartottam edzéseket irodai alkalmazottaknak, és a fáradtságukat leküzdve a boksz hatására feléledtek. Érdekes, hogy két "nyúlnak" tűnő ember a szorítóban hatalmas csatát vív, és mindezt élvezi is.

Az interjút teljes terjedelmében szombat délután 16 és 17 óra között az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában hallgathatják meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást