Jól fogynak a jegyek a pekingi olimpiára

Infostart
2007. július 2. 09:55
Messze meghaladta a várakozásokat, hogy már közel ötmillió jegyigénylés érkezett a jövő évi pekingi ötkarikás játékok eseményeire.

Több mint hétszázezer ember 4,9 millió jegyet igényelt a 2008-as pekingi olimpia eseményeire a jelentkezés első szakaszában, ez pedig alaposan meghaladja a játékok szervezőbizottságának várakozását.

A jegyeladási központ igazgatója, Zsong Csün hozzátette: a következő napokra várják azoknak az igényléseknek a beérkezését, amelyeket nem interneten, hanem postán adták fel, így az olimpiai jegyigénylések száma tovább emelkedhet.

A két és fél hónapos első fázisban 2,7 millió jegyet bocsátottak áruba, ám a nagy érdeklődés ellenére nem kelt el valamennyi, ugyanis a nyitó- és a záróünnepségre szóló belépők, valamint a labdarúgásra, a kosárlabdára, a röplabdára, az asztaliteniszre, a tollaslabdára, a műugrásra és a tornaversenyekre szóló jegyek a legkeresettebbek.

A 2008-as olimpiai játékok rendezvényeire összesen mintegy hét és fél millió jegyet árusítanak, ennek közel egynegyedét vehetik meg a külföldiek.

Sokan attól féltek, hogy a rendező országban csak a szerencsések juthatnak hozzá a belépőkhöz, ám ezt azzal próbálták meg kivédeni, hogy korlátozták az egy személy által megvásárolható jegyek számát.