Hidegháború Európa legeredményesebb két futballklubja között

Infostart
2007. június 21. 12:44
Tovább élesedik a harc a Milan és a Real Madrid között Kakáért. A Bajnokok Ligája gólkirálya többször is kijelentette, ragaszkodik a piros-feketékhez. A királyi klub azonban nem adja fel a harcot.

A Real Madrid vezérkara meggyőződéssel vallja, Kaká egyszemélyben képes megoldani a Madrid minden szakmai problémáját. Képes a Zidane visszavonulása után keletkezett űrt betölteni, képes arra, hogy visszacsempéssze a látványosságot a csapat játékába.

Ezért aztán a klub mindent megtesz a brazil sztár megszerzéséért. A Madrid ügyben - finoman fogalmazva - többször túl hamar örülő AS, a spanyol főváros második legnagyobb példányszámú napilapja idézte Kaká szóvivőjét (ilyen is van!). Diogo Kotscho nem zárja ki, hogy Kaká ősszel a Real Madridban játsszon.

Visszautasíthatatlan ajánlat

Hozzátette: nem lesz könnyű dolga a Madridnak, de a királyi klub olyan ajánlatot tett a Milannak, amelyet nehéz visszautasítani. Pontos pénzösszeget nem mondott, csak annyit említett, hogy az ajánlat Kakát a világ legdrágább játékosává emelné. Ez pedig azt jelenti, hogy az összeg több mint 75 millió euró.

Kakát egyébként 2011-ig szerződés köti a Milanhoz - amely alighanem nem, hogy, mondjuk, 80 millió euróért, de a világ minden kincséért sem engedné el legfontosabb játékosát. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a Madrid képviselője találkozott Milánóban Kaká édesapjával, aki egyben az ügynöke is.

Bosco Izecson Pereira, a játékos édesapja beszámolt a vezetőknek a tárgyalásokról - s maga sem hiszi, hogy a fia klubot vált. Mindazonáltal a Madrid nem adja fel.

A Milan pert fontolgat

A hét közepén a klubhoz nagyon közel álló AS olyan fényképet közölt, amelyen Kaká nagy örömmel nézi a napilap friss kiadását, amely a Real Madrid bajnoki címét ünnepli.

A Milan felháborodott levélben reagált, jogi lépéseket fontolgatva a madridi újság ellen. A piros-feketék közleményében többek között az állt: "A kép nyilvánvalóan fotómontázs, miután a felvétel április közepén készült, Milanellóban. Akkor nem foghatott a kezében egy két hónappal később kinyomtatott újságot. A fotómontázs nem bűn, de jól mutatja, hogy a Real Madrid folyamatosan igyekszik megrontani a játékos kapcsolatát az AC Milannal."

AZ AS válaszában közölte, a Milan reakciója csak azt a félelmet tükrözi, hogy a klub elveszítheti játékosát.

A Milan egyébként néhány nappal ezelőtt Kaká kedvéért visszarendelte a csapathoz a játékos öccsét, Digao-t, hogy ezzel is erősítse (amúgy is erős) kötődését a klubhoz.

Nézze meg Ön is, miért akarja Európa legeredményesebb két futballklubja, a kilencszeres BEK/BL-győztes Madrid és a hétszeres első Milan Kakát a soraiban tudni!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kaká és a Real Madrid
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást