Kubica nem indulhat Indianapolisban!

Infostart
2007. június 14. 21:56
Az orvosi konzílium a montreali bukás után nem engedélyezte Robert Kubicának az indulást a hétvégén az Egyesült Államok Forma-1-es Nagydíján. Az indianapolisi futamon a német Sebastian Vettel helyettesíti a lengyel pilótát.

Robert Kubica Kanadában nagyon látványos, ám legalább annyira szerencsésnek is mondható balesetet szenvedett. A darabokra szakadt BMW-t látva sokan már a legrosszabbtól tartottak, ám a lengyelek egyik nemzeti hőse egy bokaficammal és agyrázkódással megúszta a balesetet.

A pilóta még egy napot sem töltött kórházban az eset után, és bár azt mondta, indulni szeretne Indianapolisban, a Forma-1 korábbi hivatalos orvosa, Sid Watkins professzor azonban felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen baleset nagy terhelés egy szervezet számára. Mint fogalmazott, egy újabb baleset nagyon veszélyes lehet.

Kubica hangoztatta: számára a legjobb terápia az lenne, ha visszaülhet a BMW-be. A csapat is engedélyezte, hogy elinduljon az amerikai versenyen, de ehhez egy speciális orvosi engedélyre is szükség volt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tehát az ilyen balesetek után szokásos módon csütörtökön megvizsgálta Kubicát, és úgy döntött, hogy a lengyel nem indulhat az Egyesült Államok Nagydíján. A BMW tesztpilótáját, a német Sebastian Vettelt nevezte Kubica helyett.

Szerző: Domanits András/Farkas Dávid