Rafinált tervvel tartanák az Arsenalnál Henry-t

Infostart
2007. június 13. 09:58
Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger abban bízik, azzal tudja leginkább a klubnál marasztalni első számú sztárját, Thierry Henry-t, ha leigazolja a francia csatár barátját, a Juventustól távozó David Trezeguet-t.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere mindent megtesz, hogy a csapatkapitány Thierry Henry a klubnál maradjon. A trénerre ráijeszthettek azok a spanyol sajtóértesülések, amelyek szerint a Barcelona ajánlatot tett a csatárért, bár ezt a futballista és ügynöke is hevesen cáfolta.

A francia szakember hajlandó feladni igazoláspolitikáját, és a tehetséges fiatalok helyett egy rutinos futballistát szerződtetni annak érdekében, hogy a gólerős, de csalódott csatár ne hagyja el az Ágyúsokat.

Arsene Wenger első számú kiszemeltje David Trezeguet, aki bejelentette, hogy hét év után elhagyja a Juventust, mert elégedetlen a torinói klub ajánlatával.

Az éves átlagban húsz gólt termelő francia csatárt ötmillió fontért megszerezheti az Arsenal, míg a futballista hetente 90 ezer fontos fizetésre vágyik.

A 29 éves csatár és Henry éppen Wenger keze alatt robbant be az európai élvonalba a Monacónál. A két támadó azóta kiváló barátságban van, és hatékony duót alkottak a francia válogatottban is, amellyel 1998-ban világbajnoki, két évvel később pedig Európa-bajnoki aranyat szereztek.