Szenzációs fordulat David Beckham életében

Infostart
2007. június 11. 08:26
Nem akármilyen napokat él David Beckham: az angol labdarúgót fél évvel ezelőtt még együttese, a Real Madrid keretéből is kitették, amikor kiderült, hogy nyártól a Los Angeles Galaxyhoz igazol. Azóta visszatért a válogatottba és bajnok lehet Spanyolországban - nem csoda, hogy a királyi gárda nem akarja elengedni...

Fél éve a labdarúgás szakértői már-már leírták David Beckhamet. A Real Madrid labdarúgója ugyan mesés, öt évre 250 millió dollárt jelentő szerződést írt alá a Los Angeles Galaxyhoz, ám a legtöbben úgy vélték, ez már csak levezetés lesz a tavaly nyáron az angol válogatottból is kikerült középpályásnak.

David Beckham azonban alaposan rácáfolt a kétkedőkre, hiszen először klubcsapatában, majd az utóbbi hetekben a válogatottban is ismét vezéregyéniséggé vált.

Ajánlat a Galaxynak

Nem csoda, hogy az egy fordulóval a bajnokság vége előtt listavezető Real Madrid vezetősége minden követ megmozgat, hogy maradásra bírja a futballistát.

Ramon Calderon elnök vasárnap kijelentette: nagyon szeretnék, ha maradna a másodvirágzását élő labdarúgó. Az általában jól értesült The Sun brit bulvárlap úgy tudja, a spanyol klub már meg is tette ajánlatát a Los Angelesnek, mely szerint két évre kölcsönvennék David Beckhamet.

A Galaxy vezetősége - miután magához tért a nevetőgörcsből - visszautasította az ajánlatot, miként azt is, mely szerint a Real Madrid bánatpénzt fizetett volna nekik, amennyiben a labdarúgó eláll a szerződéstől.

Ez nem teljesen lehetetlen, hiszen a The Sun információi szerint a dokumentumban van egy ezt lehetővé tévő kitétel.

Az a bizonyos záradék

Márpedig a Real Madrid sokat támadott elnökének igen csak szüksége lenne a Pazar formában játszó Beckhamre, hiszen a rajongók nagyon elégedetlenek, hogy a klub ilyen könnyen elengedte egyik legnagyobb sztárját.

"Beckham bebizonyította, hogy nagy játékos hatalmas büszkeséggel. A Madrid szurkolói imádják, én pedig azt szeretném, ha a csapatnál maradna. Az LA Galaxyval aláírt szerződésében van egy pont, amely lehetővé teszi számára, hogy visszalépjen. Meg kell vizsgálnunk ezt a záradékot és döntésre kell jutnunk, de nagyon szeretnénk, ha maradna" - fogalmazott Ramón Calderon elnök.

Elment a hajó

David Beckham szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy a játékos a visszalépését fontolgatná. Hasonlóképpen fogalmazott az amerikai klub elnöke, Alexi Lalas is: "Nincsenek kétségeim afelől, hogy a Real Madrid, több más klubbal egyetemben, nagyon szeretné, ha David Beckham náluk játszana, de a valóság az, hogy ez a hajó már elment".