A spanyol futballthriller nyolc gólja - nézze meg!

Infostart
2007. június 10. 10:37
Négy játékos is két gólt szerzett a spanyol bajnokság két, szombati rangadóján. A Nou Campban Messi és Tamudo, a zaragozai La Romaredában Diego Milito és Van Nistelrooy duplázott. Nézze meg a nyolc találatot!

Barcelonában az első gól Tamudóé volt, aki az egykori Barça-játékos, Ivan De la Peña pazar kiugratása után emelte a kapu bal felső sarkába a labdát a mérkőzés 30. percében. A csatár nem állt lesen, mivel a hazaiak balhátvédje, Van Bronckhorst késve lépett ki.

Frank Rijkaard együttese még az első félidő vége előtt kiegyenlített. Zambrotta a jobb szélről küldött, egy védőn még meg is pattanó labdáját Lionel Messi, a kameruni kapust, Kamenit megelőzve, de kézzel segítette a hálóba a labdát.



A második félidőben, a tizenhatos jobb oldalán a kapura törve, már csak a kapussal szemben állva, az argentin szélső szerzett egy "rendes" gólt is, s úgy festett, ez akár a bajnoki címet is jelentheti (persze, az utolsó fordulóra papírforma eredményeket számolva) csapatának.



De a hajrában Tamudo kiegyenlített, alaposan megtépázva a Barcelona bajnoki reményeit. A recept szinte ugyanaz volt, mint az Espanyol első góljánál, csak a labda a tizenhatos másik oldalára érkezett a védők mögé.

Zaragozában a hazai csapat - Iván Helguera szabálytalansága után - jogos tizenegyesből szerzett vezetést. Diego Milito, a Zaragoza házi gólkirálya higgadtan értékesítette a büntetőt a 31. percben. Szinte nem is teljes 60 másodperccel azután, hogy a katalán fővárosban Tamudo megszerezte a vezetést az Espanyolnak.


A Real Madrid az 56. percben egyenlített, Ruud van Nistelrooy kihasználta, hogy egyedül árválkodik a Zaragoza tizenhatosán belül. Miután a védők csak tisztes távolságból követték, "érdekes" fejesével bevette César hálóját.



Újra Diego Milito következett: a 64. percben a legszebb napjaira emlékeztetően futballozó Aimar előkészítése után higgadtan húzta vissza a labdát, majd Roberto Carlost kicselezve, Iker Casillas lába között a hálóba lőtt.


A találkozó hajrájában, amikor már minden veszni látszott, a Madrid kiegyenlített. Higuaín lövését César ugyan kiütötte, de a lecsorgó labdát Van Nistelrooy közelről a hálóba küldte a 25. spanyol bajnoki gólját: 2-2. Tizennyolc másodperccel később a Nou Campba Tamudo is gólt lőtt, s így még inkább felértékelődött a holland gólja.