A világbajnok csatárt 24 millió euróért bárki viheti

Infostart
2007. június 5. 18:46
Megkezdődik a nagy nyári körforgás a Milannál. A BL-győztes klub kedden délután hozzájárult ahhoz, hogy szerződés alatt álló csatára, Alberto Gilardino új klubot keressen magának. Mindez azt sejteti, a klub közel áll egy világklasszis támadó szerződtetéséhez.

Alberto Gilardino alig titkolta sértődöttségét. Úgy gondolta, mint a csapat - a bajnokságban szerzett gólokat tekintve - legeredményesebb játékosa, több játéklehetőséget érdemelne.

Számolni kezdett, és arra jutott, hogy Carlo Ancelotti aligha játszatja majd Kakán kívül is három csatárral a Milant, Ronaldo és az igazolandó világklasszis pedig mindenképpen előtte van a sorban.

Ráadásul elé került a rangsorban Pippo Inzaghi is, akinek az athéni BL-döntőben, illetve a Feröer-szigetek elleni válogatott mérkőzésen szerzett négy gólja megemelte az ázsióját.

Gilardino tehát tárgyalhat - noha Ancelotti a hét végén még azt mondta, nem engedi el egyetlen csatárát sem.

Tárgyalhat annak ellenére is, hogy a Ronaldinho ügyében a milanosok közül talán mindenkinél jobban informált Kaka éppen kedden jelentette ki a La Gazzetta dello Sportban: Ronaldinho szerződtetéséhez három hónapja közelebb volt a Milan, mint most, az általa Dinhóként emlegetett világsztár a nyáron aligha lesz az ő játékosuk.

De akkor ki jöhet? - teszi fel a kérdést a piros-feketék szinte minden rajongója.

Kaka szerint Andrij Sevcsenko visszavitelére jó esély van, míg Adriano Galliani elnökhelyettes azt közölte a sajtó nyilvánosságán keresztül, hogy Samuel Eto'o a legújabb célpont. Nem beszélve arról, hogy Ancelotti meg leginkább Thierry Henryt szeretné újra a játékosának tudni.

Tegyük hozzá azt is, egyik ügyre sem a napokban kerül pont.
Mindez, persze, már aligha érdekli Gilardinót - ő megy, ha kifizeti érte valaki a klub által kért 24 millió eurót.

Van egy halvány ajánlata a Barcelonától, szívesen látná soraiban a belga Mundigay átengedéséről a Milannal tárgyaló Lazio, de a Milan elengedi bármelyik kérőhöz, aki kifizeti az árát. Ahogy Galliani mondta: akár az Interhez, vagy a Juvéhoz is.