Lemondott a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya

Infostart
2007. május 16. 16:16
Távozik posztjáról a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. Angyal Zoltán a hétvégi Világkupán még irányítja a válogatottat, de ez lesz az utolsó versenye. Közben Kovács Katalin arra kérte a szövetség vezetőit: tekintsenek el a részvételétől páros számokban.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány a hét elején úgy döntött: annak ellenére, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin Paksy Tímeát jelölte ki Kovács Katalin párjaként a csapatától távozott Janics Natasa helyett, 200 méteren Janics Natasa üljön be Kovács Katalin mellé a hajóba a Világkupán.

Fábiánné Rozsnyói Katalin erre a Nemzeti Sportban azt mondta: "Ennyire ocsmány dolgot még életemben nem láttam".

Angyal Zoltán kitartott döntése mellett, a Nap-kelte szerdai adásában kijelentette: tudja, hogy Kovács Janiccsal szeretne versenyezni párosban.

Kovács Katalin ezzel két tűz közé került, és végül arra kérte a szövetség vezetőit: ne indítsák őt kettesben sem 500 méteren (Paksy Tímeával), sem 200-on (Janics Natasával).

Kitart a lemondás mellett

Angyal Zoltán szövetségi kapitány a szegedi sajtótájékoztató után közölte: hétfői hatállyal lemond tisztségéről, utoljára a Matyi-éri Világkupa-versenyen lesz ő a szövetségi kapitány.

Baráth Etele, a szövetség elnöke nem fogadta el a döntést, ám Angyal Zoltán elhatározása véglegesnek tűnik: hétfőtől nem tekinti magát szövetségi kapitánynak.

A Fábiánné-Janics szakításról az edzőnő elmondása alapján annyit lehet tudni, hogy Rozsnyói Katalin elégedetlen volt az egyesben és párosban is olimpiai bajnok Janics Natasa edzésmunkájával.

Angyal Zoltán úgy fogalmazott: tény, hogy Janics Natasa hibát követett el Fábiánné csapatának elhagyásával, azonban neki a nemzeti érdekeket kell képviselnie, és a célja, hogy együtt tartsa a Kovács, Janics párost, amely szerinte a világ legjobbja.