Szenzáció a bajnoki döntőben: idegenben nyert az "örök második"

InfoRádió / MTI
2007. május 12. 17:58
A vendég Szeged 27-27-es döntetlen után büntetőkkel nyert a címvédő Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén.

A gyors veszprémi előnyt hamar kiegyenlítette a rivális, de a lélektanilag fontos vezetést egy darabig nem tudta megszerezni. Egyre paprikásabb lett a hangulat, és ebben a légkörben a Szeged fordított (10-11).

A folytatásban Perez egyre inkább magára talált, vezérletével a sérült Lazarov nélkülöző címvédő még a szünet előtt visszavette az előnyt.

A második félidő elején állandósult a különbség, majd a 42. percben Bajusz megkapta harmadik kétperces büntetését is, és ezért végleg kiállították. A szegedi edző, Matic sokat reklamált, emiatt gyakran állt a játék. Aztán furcsa módon a vendégek létszámhátrányban felzárkóztak, mert a hazaiak könnyelműsködtek.

A Tisza-partiak lendülete megmaradt, ennek nyomán hét perccel a vége előtt 21-22 lett az állás. A hajrában Perez és Ilyés vívott gólpárbajt, a Veszprém ismét előnyhöz jutott, azonban a lefújás pillanatában Krivokapic egyenlített.

Jöhettek a büntetők, amelyben a vendégek voltak jobbak (3:4). A következő összecsapást szerdán, Szegeden játsszák.