Sir Alex vissza akar térni a múlt századba

Infostart
2007. május 2. 15:57
Csak egygólos előnnyel kezdi a Manchester United a Milan elleni BL-elődöntő második párharcát szerda este. Ugyanakkor Sir Alex Ferguson reményei szerint a védelem kiegészül Rio Ferdinanddal és Nemanja Vidiccsel.

Lassan felépülnek a Manchester United sérültjei. Ferdinand, Vidics és Louis Saha is elutazott a csapattal Milánóba, a menedzser a kulcsemberek közül egyedül Gary Neville játékára nem számíthat. (A hónapokra harcképtelenné vált, dél-koreai Pak Dzsi Szung nem lett volna egyébként sem a kezdő tizenegyben.)

Sir Alex hasonló cipőben jár, mint 1999 tavaszán: a cél akkor is a triplázás volt, s a BL-döntőbe akkor is Carlo Ancelotti csapatának testén keresztül vezetett az út.

Az olasz edző akkor a Juventust dirigálta, amely a manchesteri 1-1 után kifejezetten kedvező helyzetben volt. Ráadásul az immár a Milant erősítő Filippo Inzaghi remeklésével előnybe is került - ám az óriási szívvel futballozó Man United fordított.


Sir Alex most ugyanezt a szellemiséget szeretné látni csapata játékában. A Manchester sikerének kulcsa az idegenben szerzett gól lehet. A csapat hívei ezt elsősorban Cristiano Ronaldótól és Wayne Rooneytól várják. Előbbit, Kakával egy sorban, a világ legjobb játékosának tartja a brazil Leonardo, a Milan korábbi játékosa, világbajnok.

Wayne Rooney csúcsot dönthet: ha gólt szerez a San Siróban, ő lesz az első angol játékos, aki négy egymást követő Bajnokok Ligája-mérkőzésen is a kapuba talált.

A Manchester United várható összeállítása: Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidics, Heinze - Carrick, Fletcher, Scholes, Giggs - C. Ronaldo, Rooney.

A Milanban Gennaro Gattuso felépült, Paolo Maldini ellenben nem játszhat. A veterán csapatkapitányt Kaladze, vagy Bonera helyettesíti majd. Egyik sem megnyugtató a Milan hívei számára. Bonera, például, kifejezetten bizonytalanul mozgott az Old Traffordon a beállítása után.

A Milan tervezett kezdő tizenegye: Dida - Oddo, Nesta, Bonera, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kaka, Seedorf - Inzaghi.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a San Siróban, az első találkozót a Manchester United 3-2-re nyerte meg az Old Traffordon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást