Nem edzenek eleget a Barcelona sztárjai

Infostart
2007. április 13. 09:15
Kétségtelen, hogy a legutóbbi két spanyol bajnokság győztese, a Barcelona nem játszik olyan jól, mint címnyerései idején - függetlenül attól, hogy most is vezeti a bajnoki tabellát. A csapat másodedzője, a klub korábbi kitűnő játékosa, Eusébio Sacristán tudja a magyarázatot.

Korábban Johan Cruyff a játékosok alulmotiváltságában, mások, némileg megengedőbb véleményt hangoztatva a sok sérülésben, a futballisták többsége pedig a nyári felkészülés hiányában látta a gyengébb szereplés okát.

Eusébio Sacristán, aki a Cruyff-érában sikereket elérő Dream Team egyik kulcsembere volt, másképpen látja a helyzetet. Szerinte a gondok fő oka, hogy a sztárjátékosok nem edzenek eleget. Korábban is kaptak könnyítéseket a szakmai stábtól, s ameddig szállították az eredményeket, senkit sem érdekelt, hány edzést hagynak ki.

Nagyobb fegyelem kell

"Azt hiszem, új rendszabályokat kell bevezetnünk" - mondta Eusébio, utalva arra, hogy nagyobb fegyelmet kell tartani az edzői stábnak is - "Meg kell értetnünk mindenkivel, hogy minden sztárnak nagy a felelőssége. Élvezhetnek kiváltságokat, de csak addig, ameddig olyan teljesítményt nyújtanak, amellyel erre rászolgálnak."

A spanyol lapok szerint Ronaldinho, Eto'o és Messi is kihagyott edzéseket az elmúlt hetekben - nem sérülés miatt.

Ronaldinhónak pihennie kellene

Zico, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legjobb brazil játékosa, későbbi edző szerint Ronaldinhónak ellenben pihenésre lenne szüksége. Szerinte a kétszer is a világ legjobbjának választott támadó idegileg, mentálisan merült ki.

Szerinte a Barcelona tavaly a Bajnokok Ligája megnyerésével, a bajnoki cím megvédésével a csúcsra került, ahonnan mindig nehéz a folytatás. Ráadásul Ronaldino, Messi és Eto'o sérülése miatt, egyedül maradt a szezon jelentős részében, minden teher az ő nyakába került. Pihenésre lenne szüksége.