Görbicz-henger a Fradi ellen

Infostart
2007. április 8. 14:16
Megvédte címét a Győr a női kézilabda Magyar Kupában. Az előző két szezonban itthon minden trófeát elhódító csapat a fináléban 35-28-ra győzött a Ferencváros ellen a fővárosi SYMA-csarnokban. Görbicz Anita a második félidőben szenzációs gólokkal döntötte el a mérkőzést. A válogatott irányító 11 találattal zárt.

Uhraková kimaradt hetesével kezdődött a meccs, majd miután Gogirla megszerezte a vezetést a Győrnek, Herr Orsolya újabb parádés védésekkel bizonytalanította el a Ferencváros játékosait.

Az ötödik percben Bradeanu két gólja után (3-0) Németh András, az FTC - a nyáron minden bizonnyal a Hypo Niederösterreich együtteséhez távozó - vezetőedzője kénytelen volt időt kérni.

A tanácsok segítettek, mert bár Kovacsicz Mónika még tovább növelte a győriek előnyét, a fővárosi együttes hetesgóljainak köszönhetően fel tudott zárkózni 4-2-re, igaz, Spiridon kétperces büntetése alatt az emberfórját nem tudta kihasználni.

Magára talált a Fradi

Görbicz Anita eredményes hétméterese (5-2) után a Győr érthetetlenül megzavarodott, technikai hibák sorát láthatták a szurkolók, Kirsner Erika a 12. percben megszerezte az FTC első akciógólját, majd villámgyorsan egyenlített (5-5).

Emberelőnyben Djokics két gólt szerzett, de a Fradi sem tétlenkedett, nem hagyta újra elhúzni riválisát, majd Zácsik Szandra gondoskodott arról, hogy ismét egyenlő legyen az állás (8-8).

Az első félidőben nem tudott elhúzni a Győr

Haris Katalin egyre hatékonyabban védett, az FTC pedig megszerezte a vezetést (8-9), a Győr kapust is cserélt, majd miután egyenlített (9-9), Tóth Tímea és Görbicz Anita gólpárbaja következett (11-11).

A hajrában Bradeanu percei következtek, a román átlövő azonos létszámnál és emberhátrányban is eredményes volt (13-11), a szünetre azonban a Ferencváros kiegyenlített (14-14), Tóth Tímea néhány másodperccel az első félidő vége előtt Bradeanuhoz hasonlóan az ötödik gólját lőtte.
Görbicz-show egy teljes félidőn át

Az FTC a második játékrészt is egy kihagyott hetessel nyitotta, de a fővárosiak Kirsner góljával azért vezetést szereztek (14-15). Egy ideig felváltva estek a gólok, majd Görbicz parádés találataival 19-17-re fordított a címvédő.

A győriek játéka ezután jóval magabiztosabbá vált, Radulovics Bojana beállása is feldobta Róth Kálmán vezetőedző együttesét (25-20).

26-21-es ETO-előnynél Tóth Tímea a Fradi 10. büntetőjét végezhette el, de rontott, így úgy tűnt, hogy elúszik a kupadöntő a fővárosi együttes számára. Éppen az az öt gól hiányzott, amelyet még hetesből szerezhetett volna Németh András csapata.

A hajrá is a Győré volt

Mégsem dőlt el ennyire hamar, hiszen a Ferencváros meglepően gyorsan két gólra felzárkózott (26-24). Ez a szakasz nem a kapusoké volt, közben a Győr ismét a parádésan játszó Görbicz Anita irányításával húzott el (29-25).

A hajrában már nem tudott közelebb férkőzni az FTC, sőt, Kovacsicz Mónika és Vérten Orsolya sem akart elmaradni a csapattársaktól, így a Győr már hat góllal is vezetett (33-27).

Az utolsó percekre is jutott Tóth- és Görbicz-gól, a győriek végül simán győztek (35-28).

A bronzérmet a Dunaferr szerezte meg, miután a helyosztón 27-24-re nyert a Debrecen ellen.