Wenger a Liverpool ellen meccsel, aztán Magyarországra indul

Infostart
2007. március 31. 10:51
A Liverpool és az Arsenal vívja az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi rangadóját. A szombat kora délutáni mérkőzés után Arsène Wenger Magyarországra repül.

A két csapat negyedszer találkozik egymással a mostani idényben, és eddig az Arsenal áll jobban. Sőt: a két csapat legutóbbi négy meccsét kivétel nélkül az Ágyúsok nyerték.

A mérkőzés csak látszólag tét nélküli: a két csapat a harmadik-negyedik helyért harcol, mindkettő BL-selejtezőre jogosítja majd a szezon végén az azt elérőt.

Ugyanakkor, ha az Arsenal megnyeri a magyar idő szerint fél kettőkor kezdődő találkozót, már gyakorlatilag bebiztosítja helyét a BL-selejtezőben.

És akkor Arsène Wenger is megnyugodva érkezik hozzánk a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia, valamint a sármelléki repülőtér ugyancsak az Aranycsapat kapitányának nevét kapó termináljának megnyitójára.

A két kupavereségtől eltekintve a Liverpool félelmetes hazai pályán: éppen legutóbbi, a Manchester United elleni meccsén bukta el 17 hónapos hazai veretlenségét.

Ugyanakkor a csapat nagyon megérzi (megérezte?) Peter Crouch hiányát: az orrtörése miatt heteken keresztül hiányzó, ám immár a visszatérésre kész válogatott csatár nélkül legutóbbi három mérkőzésén nem tudott gólt szerezni.

Crouch már edzett a héten, de valószínűleg csak a második félidőben áll be, ha szükség lesz rá.

A másik oldalon még súlyosabbak a csatárgondok: Thierry Henry után Robin van Persie-ről is kiderült, hogy sérülése miatt nem játszhat az idény hátralévő mérkőzésein.

Ezért is örült Wenger különösen annak, hogy a Ligakupa-döntő csetepatéja után eltiltott Emmanuel Adebayor büntetése lejárt, a togói válogatott csapatkapitányát bevetheti.

A Liverpol várható összeállítása: Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Gerrard, Sissoko, Xabi Alonso, Mascherano - Kuyt, Bellamy.
Az Arsenal várható összeállítása: Lehmann - Eboué, Gallas, Touré, Clichy - Ljungberg, Denílson, Fabregas, Rosicky - Adebayor, Baptista.