Totti szerint ő a világ második legjobbja

Infostart
2007. március 31. 11:24
Szombat este a római Olimpiai Stadionban az AS Roma az AC Milant fogadja. A fővárosi gárda ebben a szezonban még veretlen a piros-feketék ellen. Francesco Totti, a hazaiak csapatkapitánya udvarias: szerinte még mindig Ronaldo a világ legjobbja. De közvetlenül a Fenomén mögött ott van ő is!

Totti, aki soha nem csinált titkot abból, hogy szerinte az Aranylabda-szavazáson, vagy a FIFA választásán nem kapta meg eddig az őt megillető elismerést, azt is elmondta, hogy a Romára két nagyon nehéz mérkőzés vár, néhány napon belül.

A csapat a Milan elleni bajnokit követően a Manchester United ellen játszik a Bajnokok Ligájában. A Roma ebben a szezonban háromszor játszott eddig a Milannal. Õsszel (tizenkilenc év után először) győzött bajnoki mérkőzésen a piros-feketék ellen a San Siróban, majd az ugyancsak idegenben játszott kupameccs (2-2) után a kupaelődöntő visszavágóján 3-1-re győzött az Olimpicóban.

Talán most is esélyesebb lenne, de sokan tartanak attól, hogy a 100. római meccsén dirigáló Luciano Spalletti edző tartalékol csapata erejével a Man United elleni találkozóra. A Roma már aligha szorul le a második helyről a Serie A-ban, igaz, a bajnoki címre sincs esélye.

Spalletti a következőket nevezte a mérkőzésre: Bertagnoli, Cassetti, Chivu, Curci, De Rossi, Faty, Ferrari, Freddi, Mancini, Marangon, Mexes, Panucci, Perrotta, Pizarro, Rosi, Taddei, Tavano, Totti, Vucsinics, Wilhelmsson.

Tonetto nem épült fel, és az utolsó pillanatig kétséges, hogy Spalletti megkockáztatja-e az éppen csak felépült Chivu és Perotta pályára küldését. Fontosabb, hogy az angolok ellen játszanak...

A Milanban Carlo Ancelotti (aki, mint köztudott, játékos-pályafutása során mindkét klubban futballozott) három brazil támadóval, Kakával, Ricardo Oliveirával és Ronaldóval próbálja majd bevenni az ugyancsak brazil kapus, Doni hálóját.

Ugyan a piros-feketékre is BL-mérkőzés vár a hét elején, de nekik minden bajnoki pontra nagy szükségük van, nem spórolhatnak erejükkel a Bayern München elleni fellépés(ek)re. Ezért is döntött úgy Ancelotti, hogy már az AS Roma ellen beveti a felépült világbajnok középhátvédet, Alessandro Nestát.

A Milan kerete: Dida, Storari, Fiori, Cafu, Favalli, Maldini, Nesta, Oddo, Simic, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf, Borriello, Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira, Ronaldo.

Az alapemberek közül hiányzik majd az utóbbi időben nagyszerű formába lendült Ambrosini, Bonera eltiltott, míg Kaladze és Serginho továbbra is sérült.