Crouch mesterhármassal tért vissza

Infostart
2007. március 31. 16:21
Bár a Liverpool ebben az idényben már háromszor kikapott különböző sorozatokban az Arsenaltól, szombat délután törlesztett adósságából az Anfield Roadon. Az orrtörése miatti kihagyása után visszatérő Peter Crouch három gólt vágott Lehmann-nak.

A Liverpool e találkozót megelőzően három találkozóján nem tudott gólt szerezni - mintha a többiek Peter Crouch-ra vártak volna. A válogatott csatár már a negyedik percben a kapuba talált, aztán a 34. percben növelte csapata előnyét.

A második félidőben, miközben Adebayor kísérletei után kétszer is a kapufán csattant a labda, a dán Agger már háromgólosra növelte a hazaiak előnyét.

A 73. percben William Gallas ugyan szépített, de Crouch-é volt a zárszó is: a több, mint kétméter magas csatár varázslatos csellel becsapva Kolo Tourét lábbal állította be a végeredményt. A Premiershipben ez volt Crouch első mesterhármasa a Liverpool játékosaként.

A Liverpool győzelmével visszaelőzte az Arsenalt a bajnoki tábllázaton, feljött a harmadik helyre. Az Arsenal legutóbb 2005 februárjában, a Manchester United ellen kapott négy gólt bajnoki mérkőzésen.

{{keretes_cim}}

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Fabio Aurelio, Pennant, Alonso, Mascherano (Riise, 82.), Gonzalez (Zenden, 69.), Gerrard (Kuyt, 56.), Crouch.
Arsenal: Lehmann, Eboue (Hoyte, 82.), Toure, Gallas, Clichy, Hleb, Fabregas, Diaby (Rosick, 65.), Denilson, Júlio Baptista (Ljungberg, 65.), Adebayor.
Gólok: Crouch 4., 34., 81., Agger 60., ill. Gallas 73.