Godova Gábor: "Pillanatnyi a csalódottság"

Infostart
2007. március 29. 14:57
Szombaton az oroszok ellen a bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon, miután az elődöntőben hosszabbítás után 10-9-re kikapott az Egyesült Államoktól. Godova Gábor szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: együttesének nehéz volt kibontakozni az amerikai erővízilabda ellen. Hozzátette: erőt lehet meríteni abból, hogy jó csapatmunkával küzdöttek végig.
Min múlott a siker?

Az egyenlő erők küzdelmében jobb volt az Egyesült Államok. Pillanatnyi a csalódottság, de ezt holnapra elfelejtjük. Erőt meríthetünk abból, hogy jó csapatmunkával küzdöttük végig a mérkőzést.

Minek tulajdonítható, hogy a mérkőzés első felében az amerikaiak frissebbek voltak, és négy góllal is elhúztak?

Az amerikaiak tipikus tengerentúli erővízilabdát játszottak, és mi nem tudtunk emiatt kibontakozni. Nekik kedvezett, hogy a mérkőzés első felében a bírók kevés ítéletet hoztak. A védekezésünk ekkor is jól működött, bár kaptunk egy-két peches gólt, míg támadásban kevés lövési lehetőséghez jutottunk. A mi játékosaink kihasználták, amikor az ellenfél fáradtabbá vált.

Számított arra, hogy a négygólos hátrányt is sikerül ledolgozni?


Tudtuk, hogy az amerikaiak nagy tempóban kezdenek, és ebben esetleg elfáradhatnak, figyelmetlenebbekké válnak, így lesz esélyünk felzárkózni és fordítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást