Kemény Dénes: "Idegbajos meccs lett"

Infostart
2007. március 28. 14:38
Bejutott a legjobb négy közé az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a németek elleni 13-6-os siker után a spanyolokkal küzd meg a fináléba jutásért. A négy gólig jutó Varga Dániel az InfoRádióban azt mondta: jól játszottak, de a helyzetkihasználáson még javítani kell. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint érthetetlen bírói ítéletek születtek a találkozón.
Ez volt a legjobb válogatottbeli mérkőzése?

Az egyik legjobbnak tartom. A tavalyi Európa-bajnokságon dobtam még négy gólt a spanyolok ellen - mondta az InfoRádióban Varga Dániel.

Győzhettek volna akár még több góllal is.

A mérkőzés alapján tényleg lehetett volna nagyobb különbségű is a siker, de így is magabiztos volt. Jól játszottunk, bár van néhány dolog, amelyen még javítanunk kell. Az emberhátrányos védekezést nem sikerült megoldanunk teljesen, és a helyzetkihasználás terén is javítanunk kell.

Mennyire figyelnek a másik elődöntőre, a szerb-horvát rangadóra?

Csak felvételről fogjuk látni. Jobb lenne, ha utánunk játszanának, mert akkor kényelmesen, már döntősként nézhetnénk végig, de a menetrend nem nekünk kedvez, hiszen ezt a meccset rendezik előbb.

Az elődöntőbeli ellenfelet, a spanyol válogatottat hogyan jellemezné?

A fiatalok kezdenek beérni, többen már vezéregyéniségnek számítanak. Az erejük abban lehet, hogy nincs mit veszíteniük. Ezzel az eredménnyel már elégedettek, így felszabadultan játszhatnak ellenünk. Arra számítok, hogy latinosan vízilabdáznak, ebbe a reklamálás és a színészkedés is beletartozik.Mennyire elégedett a látottakkal?

A találkozó előtt elfogadtunk volna egy ekkora különbségű győzelmet A végeredménnyel elégedett vagyok, de a helyzetek kihasználásán javítani kell, mert az elődöntőben hasonló ziccerek elpuskázása már nem engedhető meg - értékelte az összecsapást az InfoRádióban Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A bíráskodás színvonalát már a hétfőn adott interjúban is kritizálta. Most hogyan vélekedik a játékvezetők teljesítményéről?

Idegbajos meccs lett, mert mindkét félnek nehéz volt alkalmazkodnia a folyamatos érthetetlen bírói ítéletekhez. Nem tudom, hogy ez meg itt már változik-e. Ez már egy világbajnoki negyeddöntő volt, azt vártam, hogy végre kiszámítható és következetes játékvezetés lesz.

Benne volt Varga Dánielben, hogy négy gólig jut?

Észre sem vettem, hogy négy gólt lőtt. Õ az egyik meghatározó játékosunk, a kezében benne van, de nem ez az elsődleges feladata. Hét-nyolc olyan játékosunk van, akik közül bármelyik lőhet egy ilyen mérkőzésen négy gólt. Nem történt a világon semmi.

Melyik ellenfélnek örült volna jobban az elődöntőben?

Nem foglalkozom azzal, hogy a spanyolokkal vagy az olaszokkal lett volna-e kedvezőbb játszani a döntőbe jutásért. A spanyolokkal kell és kész, így ellenük készülünk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Varga Dániellel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Interjú Kemény Dénessel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást