Godova Gábor: "Bármire képesek lehetünk"

Infostart
2007. március 27. 16:59
Bejutott az elődöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon, miután a legjobb nyolc között 11-9-re nyert Kanada ellen. Godova Gábor szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: a szünet után javult fel a gárda játéka, és a mérkőzést irányítva diadalmaskodtak. Hozzátette: ha egységes lesz a válogatott, bármire képes lehet.
Hogyan értékeli a találkozót?

A kanadaiak a tengerentúliakra jellemző erővízilabdát játszották, és ebből jól felkészültünk. 2-0-s vezetés után mégis az ellenfél kontratámadásai érvényesültek. A második félidőre feljavultunk, és mozgékonyabbá vált a csapat. Vissza tudtunk állni védekezésben, és ettől kezdve mi irányítottuk a játékot.

Az elődöntőbe jutva teljesítették a célkitűzést. Ezzel lekerült a teher a vállakról?

Címvédőként érkeztünk, az esélyesek között voltunk mi is, és örülök, hogy még mindig közöttük vagyunk. A magyar női és férfi vízilabda-válogatottat a közvélemény mindig az első helyre várja, és a játékosok ezzel együtt élnek. A legfontosabb, hogy csapategységet alkossunk, és akkor bármire képesek lehetünk.

A négy között egy másik tengerentúli együttes, az Egyesült Államok lesz az ellenfél. Hogyan látja az esélyeket?


A kanadai válogatott annyival gyengébb az amerikainál, hogy rövidebb a kispadja. Ha még több odafigyeléssel próbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat, akkor van győzelmi esélyünk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást