Bravúrosan játszott a Fradi Dániában

InfoRádió / MTI
2007. március 17. 15:16
A Ferencváros 29-29-es döntetlent játszott a dán Gudme otthonában a női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén. A magyar bajnoki listavezető a szünetben még egygólos vesztésre állt, de a meccs végén a házigazda csak időntúli hetesből tudott egyenlíteni.

A két csapat az előző két idényben egyaránt az EHF Kupa negyeddöntőjében találkozott egymással, és mindkétszer a magyarok jutottak tovább. Az FTC ebben a szezonban a BL-ben kezdett, ahol harmadik lett a csoportjában és így a kiírás értelmében átkerült a KEK-be.

Az első három gólt a vendégek, a második hármat a hazaiak szerezték. Később a Gudme fordított is, de elhúzni nem tudott, és váltott vezetéssel együtt haladtak a nem éppen jól védekező csapatok. Főleg Tóth Tímea és Lucia Uhrakova volt jó támadásban, előbbi hat, utóbbi öt gólt dobott a szünetig.

A második félidőre alaposan feljavult a magyar együttes védekezése, és Pastrovics Melinda egyre jobban védett. Ennek köszönhetően az FTC átvette az irányítást, majd biztosan őrizte 2-3 gólos előnyét. A dán együttes keményen küzdött, de a lelkes magyarok minden próbálkozást sikerrel vertek vissza.

A hajrában a Gudme mindent egy lapra feltéve, agresszíven támadott és védekezett, és ennek meg is lett az eredménye, felzárkózott 28-27-re, majd időntúli hétméteresből kiegyenlített.

A visszavágó jövő szombaton lesz a Népligetben.