Harmincezer síppal akarják megfélemlíteni Ronaldót

Infostart
2007. március 10. 23:10
Harmincezer sípot osztanak szét az Inter ultrái a San Siróban a városi rangadó előtt - hogy a kék-feketék szurkolói Ronaldo minden egyes labdaérintésénél zavarják a Fenomént. A Derby della Madonninát, az Inter és a Milan városi rangadóját vasárnap játsszák.

Az Inter utcahosszal vezet az olasz bajnokságban, ellenben nem jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc gárdája közé.

Ellentétben a Milannal, amely gyengébb hazai szereplése ellenére a nemzetközi porondon még versenyben van. Nehéz így aztán tippelni a rangadó kimenetelére, különös tekintettel arra, hogy az jubileum előtt álló - vasárnap a 600. A-ligás bajnoki találkozóján szereplő - Paolo Maldini szinte minden egyes derbi előtt elmondja: a Derby della Madonninán semmit sem számít, melyik csapat hol áll a bajnoki tabellán, s hogy korábban milyen formában volt.

Az Interből három fontos játékos is hiányzik majd: Adriano, Esteban Cambiasso és Patrick Vieira egyaránt sérült. A Milan ilyen szempontból jobban áll: kulcsemberek közül csak Alessandro Nestára nem számíthat a Carlo Ancelotti.

A Milannál lezárult egy vitás kérdés: a brazil kapus, Dida, marad a következő szezonra is a csapatnál. A rangadó előtti nap három további évvel meghosszabbította a piros-feketékkel kötött szerződését.

A piros-feketék edzője egyébként az olasz bajnokin volt klubja ellen először szereplő Ronaldót tippeli a találkozó kulcsfigurájának, megemlítve, hogy a brazil bizonyos szempontból egykori játékostársára, Marco van Bastenre emlékezteti.

"Ronaldónak megvan a képessége, hogy olyan szerepet töltsön be a csapatban, mint az én időmben Van Basten. Marco mindig azt mondta nekem, amikor látta, hogy ideges vagyok egy meccs előtt, hogy ne féljek, nincs más dolgom, csak neki odarúgni a labdát, aztán rohanni, hogy tudjam majd ünnepelni. A többit ő megoldotta."

Ronaldót tartják a legveszélyesebb ellenfélnek az Inter ultrái is: harmincezer sípot osztanak szét a kék-feketék szurkolói között, azzal a szándékkal, hogy Ronaldo minden egyes labdaérintésénél hangzavart keltsenek.

Gennaro Gattuso, a Milan világbajnoka erről hallva azt mondta: "Kár erőlködni, Ronaldót ezzel nem lehet felidegesíteni. Régóta várta ezt a mérkőzést, szerintem meg fogja mutatni, hogy miért..."