Szenzációs átigazolásokra készül a Milan

Infostart
2007. március 9. 15:37
Ronaldinho és Buffon a két fő célpontja az AC Milannak a nyári átigazolási szezonban. A klub elnöke, Silvio Berlusconi szerint jó esélyük van megszerezni a Barcelona brazil játékmesterét, azonban az alelnök, Adriano Galliani úgy vélekedett, nem tudják Milánóba csábítani a Ronaldinhót.

Silvio Berlusconi, a Milan elnöke elismerte, hogy klubja a nyáron megpróbálja megvenni a Juventus kapusát, Gianluigi Buffont és a Barcelona karmesterét, Ronaldinhót.

"Miért kellene választanom közülük?" - reagált Berlusconi arra a kérdésre, hogy a két kiszemelt játékos közül melyik megszerzését választaná.

A klubelnök hozzátette: elsőként fognak lecsapni Ronaldinhóra. Ezzel ellentétes nyilatkozatot tett egy rádióállomásnak a klub alelnöke, Adriano Galliani, aki szerint a Barcelona nem lesz hajlandó lemondani a brazil világbajnokról, míg a Milan nem fogja elcserélni Kakát a 2005-ös aranylabdásra.

Berlusconi úgy véli, a jelenlegi Milan össze sem hasonlítható azzal az együttessel, amelyik elkezdte a szezont. A javulás az elnök szerint Ronaldónak és Massimo Oddónak köszönhető, akik januárban csatalkoztak Carlo Ancelotti keretéhez. Berlusconi hozzátette, a nyárra még nagyobb terveik vannak.

A klub alelnöke, Adriano Galliani is megerősítette, hogy a következő átigazolási időszak különösen fontos lesz a csapat tovább megerősítése miatt.

Galliani közölte, hogy a Milan egyelőre nem kezd tárgyalásba a Celtic lengyel kapusa, Artur Boruc átigazolásáról. Az együttes jelenlegi első számú hálóőrével, a brazil Didával ugyanakkor megakadtak az egyeztetések a szerződéshosszabbításról, mivel a kapus több pénzt kér, mint amennyit a Milan vezetői megadnának.

Az alelnök biztos abban, hogy a következő szezont is Carlo Ancelottival kezdi el a piros-fekete gárda.

Az olasz lapok korábban megírták: Silvio Berlusconi a vasárnap délutáni Inter elleni rangadón a saját páholyában látja vendégül Ronaldinho ügynökét.