Már a spanyol király is azt követeli: mondjon le!

Infostart
2007. február 28. 12:46
Már János Károly, a spanyol király is azt kérdezte a Kereskedelmi Kamara közgyűlésén Vicente Boludától, a Real Madrid alelnökétől, hogy mikor távozik Fabio Capello! Az olasz edzővel szemben egyre inkább fogy a türelem.

A barcelonai El Mundo Deportivo szerint Boluda válaszként azt mondta Õfelségének, hogy semmit nem lehet tenni, ameddig nem tudnak megállapodni Fabio Capellóval a végkielégítés mértékéről. Olyan magas ugyanis a szerződésbe foglalt összeg, hogy azt egyszerűen őrültség lenne kifizetni.

Mindazonáltal tartja magát a nézet: Fabio Capello legfeljebb az idény végéig marad. Egyelőre elhalkultak az azonnali menesztéséről szóló hírek, ugyanakkor az AS és a Marca, a két madridi napilap szerint bármikor a helyére ültethető lenne Míchel, a klub nyolcvanas évekbeli világklasszis középpályása, a B csapat mostani edzője.

Igaz, Míchel azt állítja, ő senkinek sem az embere, vele senki sem tárgyalt az utódlásról. Sőt, szívesebben beszélt arról - nem kifejezetten a mostani vezérkar kedvére téve -, hogy az előző elnök, Florentino Pérez minden idők legnagyobb presidentéje lehetett volna a Real Madridnál.

Míchel szerint Pérez hetven százalékban zseniálisan dolgozott, csak a sportszakmai kérdésekben tévedett...

Sokan tévedéssel vádolják Predrag Mijatovicsot, a jelenlegi sportigazgatót is, jövendölve, hogy Capello esetleg, bukása esetén, őt is magával ránthatja. A montenegrói mindenesetre azt állítja, nincs oka félelemre, négy évre szerződött, ameddig az elnökség bízik benne, ő nyugodt.

Más kérdés: mostanság minden lehet egy Real-vezér, csak nyugodt nem. Szinte biztos: bárhogy is záruljon a mostani szezon, a nyáron nagy változások várhatóak. Fabio Cannavaro visszavágyik a Juventushoz, a torinói klub hároméves szerződést kínálna neki. Legszívesebben vele tartana Robinho is. Diarra az Interhez mehet, míg Émerson is távozik - igaz, számára a következő három hónap sem lesz könnyű.

Már mentorával, Capellóval is összerúgta a patkót, miután az olasz edző, külön megállapodásukat megszegve, be akarta cserélni a Bayern ellen. Pedig a Pumának becézett brazil és Capello állítólag egyezséget kötött: a Bernabéuban gyakran kritizált középpályásnak a hazai meccseken nem kell játszania!

Mijatovics szívesen eladná mindegyikőjüket, mert kell a pénz: a londoni Times értesülése szerint a Real Madrid klub-, s ebből következően világrekordot jelentő összeget, közel húszmilliárd forintot készül ajánlani a Manchester Unitednek Cristiano Ronaldóért.