Alonso kis híján a Ferrari tesztpilótája lett

Infostart
2007. február 28. 15:11
A 2001-es szezon után nem sok választotta el a spanyol Fernando Alonsót attól, hogy a Ferrari teszpilótája legyen - ezt Jean Todt, a maranellóiak csapatfőnöke árulta el az Auto, Motor und Sport című lapnak adott interjújában.

A francia szakember elmondta, hogy minden bizonnyal Flavio Briatore ellenállásán bukott meg a megállapodás, később viszont már nem került szóba Alonso szerződtetése.

Jean Todt szerint az elmúlt szezonban a spanyol pilóta, a finn Kimi Raikkönen és a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher volt a legjobb három versenyző.

A két fiatal képességeit azonos szintre helyezte Todt. A szerényebb Raikkönen azonban jóval szimpatikusabb volt számára Alonsónál, így a finn leigazolására összpontosítottak.

A McLarentől érkezett finnről Todt azt mondta: versenyzőként is jobban illik a Ferrarihoz, mint Alonso. Azt sem tartja problémának, hogy Raikkönen szeret szórakozni, mivel biztos abban, hogy náluk is elvégzi a szükséges feladatokat.

A Ferrari vezetője úgy véli, hogy az autó megbízhatatlansága miatt bukták el a tavalyi év világbajnoki címeit. Todt kijelentette, hogy az idei vébének is igen erős pilótapárossal vághatnak neki. Szerinte a brazil Felipe Massát - tehetsége és elszántsága ellenére - sokan még mindig nem értékelik kellőképpen.