A brit újonc McLaren-Ferrari csatára számít

Infostart
2007. február 28. 14:35
Magabiztosan várja a Forma-1-es szezonnyitót a McLaren újonca, Lewis Hamilton. A 22 éves brit pilóta az Autosport internetes kiadásában megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy a csapatok még nem terítették ki az összes lapjukat, és senki nem tudja pontosan, hogy a riválisok milyen erőt képviselnek.

Hamilton az erőviszonyokról azt mondta, hogy a Ferrari és a McLaren hasonlóan gyorsnak tűnik, és mivel nem ismerik pontosan egymás tesztprogramját, egyáltalán nem merné kijelenteni, hogy a maranellói rivális előnyben lenne.

Az eddigi gyakorlásokon egyébként mindkét istálló bizonyította felkészültségét, ezek után Hamilton egyértelműen Ferrari-McLaren küzdelmet vár a viágbajnoki címekért.

A kiemelkedően tehetséges brit versenyző, a GP 2 széria tavalyi győztese arról is beszélt, hogy alig várja már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, már csak azért is mert még az országban sem járt eddig sohasem.

Hamilton nem mulasztotta el megjegyezni, hogy az elmúlt hónapokban rengeteget tanult spanyol csapattársaitól, a címvédő Fernando Alonsótól és a tesztpilóta Pedro de la Rosától.

Kiemelte, hogy újoncként rengeteget kell még előrelépnie, de ahogy fogalmazott, ebben sohasem szabad megállni, szerinte még a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is folyamatosan fejlődött.