Az MTK hengerelt a tavaszi nyitányon

Infostart
2007. február 24. 16:47
A listavezető MTK igen magabiztosan, 3-0-ra győzött a Sopron vendégeként a labdarúgó NB I 18. fordulójában. A fővárosiak csatárduója ismét megállíthatatlan volt.

MTK-helyzetekkel indult a meccs, majd bő tíz perc játék után a Sopron egy rövid átvette a kedzeményezést, az MTK vezetést szerzett. Németh Krisztián paszolt a soproni védők között kapura törő Hrepka Ádámhoz, akinek nem okozott gondot a gólszerzés.

Nyolc perccel később Lambulics indította Némethet, a fiatal támadó pedig elegánsan elpörgette a labdát a soproni kapus, Amamoo mellett.

A második félidőben hiába próbálkozott a Sopron, ismét az MTK lőtt gólt. Az 59. percben egy kapu előtti kavarodás végén Hrepka passzolt Németh Krisztiánhoz, aki ezt a helyzetet is értékesítette. A meccs ezután unalmassá vált, a vendégek győzelméhez nem férhetett kétség.

A tabella harmadik helyén álló Zalaegerszeg csak 2-2-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel. A hazaiaknak kétszer is egyenlíteniük kellett.

A kiesési rangadón a Kaposvár hazai pályán 3-0-ra győzött a Vác ellen, míg a Pécs szintén otthon 2-0-ra nyert a Fehérvár ellen.

Korábbi eredmények:
Rákospalota-Győr 2-0
Paks-Tatabánya 0-1
Vasas-Debrecen 0-1.

Az Újpest-Honvéd mérkőzést hétfőn este hat órától rendezik.