Görbicz nélkül is nyert a Győr

InfoRádió / MTI
2007. február 17. 17:38
A Győr hazai közönség előtt 28-20-ra győzött a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a csoportkör ötödik fordulójában.

Görbicz Anita combsérülés miatt nem vállalta a játékot a továbbjutás szempontjából igen fontos mérkőzésen. Az irányító nélkül nehezen lendült bele a Győr, amely csak négy és fél perc után talált be először a kapuba.

Ezután a vendégek rendre vezettek, a hazaiak csak egyenlíteni tudtak. Aztán emberelőnyben, a 19. percben jött a fordulat, és a feljavuló védelemnek - különösen Herr Orsolya kapusnak - köszönhetően sikerült ellépni.

A második játékrész elején hazai emberhátrány alatt felzárkózott a Podgorica, ám lendülete nem tartott sokáig, visszaállt, majd tovább nőtt a korábbi különbség, a magyar bajnoki címvédő végül nyolc góllal nyert.

A siker azt jelenti, hogy a Győr nagy valószínűséggel negyeddöntős lesz, és - mivel az eddig hibátlan orosz Lada Togliatti vasárnap otthon fogadja a norvég Byasen Trondheimet - vélhetően csoportmásodikként jut tovább. Róth Kálmán vezetőedző csapata jövő vasárnap a Togliattit fogadja.