Külön utakon készülnek a klasszisok

Infostart
2007. február 13. 20:29
Bár még fél év hátra van az év legfontosabb kajak-kenu eseményéig a magyar csapat már megkezdte a felkészülést. Az augusztus 8. és 12. között sorra kerülő duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra történő tökéletes felkészülés érdekében már február közepén vízre szállnak a magyar kajak-kenu válogatott tagjai: van aki Ausztráliában, van aki Brazíliában, van aki az Egyesült Államokban, és akad olyan is aki Dél-Afrikában kezdte a felkészülést.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a legfrissebb Sári Nándor csoportja volt: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Benkő Zoltán már hétfőn elutazott Ausztráliába, és Gold Coaston megkezdte a vizes edzéseket.

A következő, Dél-Amerikába tartó különítmény tagja többek között Kozmann György és Vasali László. Kozmann György külön utakon jár már évek óta, de ehhez már hozzászokhatott állandó páros partnere, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, aki csak március elején utazik - Afrikába.

Minden idők legeredményesebb magyar kenusa emlékeztetett: "a téli felkészülést és az első evezések időszakát már egy-két éve külön végezzük el" Kolonics György szerint "az egyéni kenuzásnál amúgy sem szükséges együtt lennünk, ráadásul a pároshajó tavaszi összecsiszolásáig nem is unjuk meg egymás társaságát. Tavaly vb-aranyat nyertünk Szegeden, vagyis a recept bevált."

A Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea fémjelezte női kajakcsapat február 23-tól Kaliforniában készül, míg a két kenus, az ötkarikás bronzérmes Vajda Attila, valamint Joób Márton Horvátországban edzőtáborozik.