Folytatódik az olasz bajnokság

InfoRádió / MTI
2007. február 7. 21:21
Az olasz kormány rendkívüli ülésén elfogadta a stadionokra vonatkozó megszigorított biztonsági előírásokat, így hétvégén folytatódhat a labdarúgó-bajnokság, de nézőket csak azokba az arénákba engedhetnek be, amelyek teljes mértékben megfelelnek az új szabályoknak.

A kabinet szigorított a rendbontókkal szemben kiszabható büntetéseken: az új rendelkezések értelmében egytől 4 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az, aki a stadionokban követ el törvénytelenséget, illetve az eddigi 3 év helyett 5-15 év börtönbüntetést kaphat, aki rendőrre támad, vagy akadályozza az intézkedésben, ráadásul szabadulása után további 5 évig kitiltják valamennyi stadionból, és a meccsek ideje alatt szociális munkát kell végeznie.

Minden szabály azonnali hatállyal lép életbe, és semmilyen kiskaput nem hagynak nyitva - mondta Giuliano Amato belügyminiszter.

Csak abban a stadionban lehet nézők előtt meccset rendezni, amely minden szabványnak száz százalékig megfelel. A 99 százalék nem elég - tette hozzá.

A legújabb rendelkezés értelmében a 37 első- és másodosztályú stadion közül 29-ben a jelenlegi állapotok szerint csak zártkapus találkozó rendezhető.

Az élvonalban csak Rómában, Torinóban, Palermóban és Sienában biztathatják helyszínen kedvenceiket a drukkerek.