Szenzációs, sosem látott események éjszakája - videók

Infostart
2007. február 5. 08:58
Az Indianapolis Colts nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL 2006-os kiírását, miután a magyar idő szerint hétfő hajnali nagydöntőben, a Super Bowl XLI-ben magabiztosan legyőzte a Chicago Bears együttesét.

Fantasztikusan kezdődött a világ legnézettebb egyedi sporteseménye, ugyanis a Chicago Bears rögtön a kezdés utáni első támadásból touchdownt ért el. Erre még sosem volt példa a SuperBowl történetében.


A szinte álomszerű kezdést aztán rémálomszerű folytatás követte, bár az első negyedet még a Chicago Bears nyerte 14-6-ra.

A Colts ugyanis nem roppant össze, mi több, a további negyedeket az indianapolisi egyesület nyerte, ráadásul a másodikban (10-0) és az utolsóban (7-0) sem szerzett pontot ellenfele.

Ennek ellenére sem volt egyoldalú a játék, hiszen a Chicago végig partiban volt, míg Kelvin Hayden touchdownja el nem döntötte a mérkőzést.

Az összecsapás legértékesebb játékosának (MVP) a Colts sztárirányítóját, Peyton Manninget választották meg, aki 247 passzolt yarddal és egy touchdownt érő átadással zárta a sűrű esőben megrendezett összecsapást.



A mérkőzés külön érdekessége volt, hogy az Indianapolis edzője, Tony Dungy a Superbowl 41 éves történetének első afroamerikai győztese.