Minden meccs zártkapus lesz Olaszországban?

InfoRádió / MTI
2007. február 4. 20:54
Olasz lapértesülések szerint a kormány javaslata szerint két hétig szünetelne az olasz labdarúgó-bajnokság valamennyi osztályban, utána pedig kizárólag zárt kapuk mögött lehetne megrendezni a találkozókat ebben a szezonban.

A vasárnap összehívott rendkívüli válságtanácskozáson az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) azt javasolta, hogy valamennyi klub határolódjon el a huligánoktól. Ezenkívül a CONI valamennyi stadion újbóli, minden eddiginél szigorúbb felülvizsgálatát kezdeményezte.

Elképzelése szerint csak abban a létesítményben lehetne mérkőzést rendezni, amelyet a rendőrség tökéletesen biztonságosnak talál és a rendező klub garanciát vállal arra, hogy a meccsen nem lesz rendbontás. A rendkívüli tanácskozás konkrét eredmény nélkül ért véget, az egyeztetés hétfőn folytatódik.

Livornóban és Rómában több helyen is a rendőrök megölésére buzdítottak a helyi ultrák.

A pénteki Catania-Palermo találkozó utáni rendbontásban elhunyt rendőr az igazságügyi orvosszakértő vasárnapi megállapítása szerint nem egy petárdától, hanem nagyobb tárgytól - amely lehetett kő is - szenvedett halálos fejsérülést.

A 38 éves Filippo Raciti temetése hétfőn lesz. Várhatóan a gyászszertartás után születik döntés a bajnokság további sorsáról.