Tiger Woods népszerűsítheti a golfot Magyarországon

Infostart
2007. január 31. 13:40
A tervek szerint tavasszal Magyarországon tart majd bemutatókat a legismertebb golfozó, az amerikai Tiger Woods. A becslések szerint évi 80 millió dollárt keres, és ő volt minden idők legfiatalabb Grand Slam bajnoka. Rácz Félix sportmenedzser az InfoRádiónak azt nyilatkozta, hogy a sztár magyarországi fellépése óriási lökést adhatna a honi golféletnek.
Hogyan áll a tárgyalás Tiger Woods Magyarországra csábításáról?

Tiger Woods-szal egyelőre tárgyalunk, de jó fázisban tartunk. Azért vagyok szkeptikus, mert a boksz világában szerzett tapasztalatok alapján megtanultam, mindig csak a megtörtént eseményt lehet biztosra mondani.

Miért éppen őt akarja Magyarországra hívni?


A golf egyetlen ismert neve Tiger Woods. Közvélemény-kutatást végeztünk, és a megkérdezettek 91 százaléka csak Woods nevét tudta megemlíteni.

Így kívánja a golfot népszerűsíteni hazánkban?

Igen. Jelenleg a golfban még nincsenek olyan neves magyar versenyzők, akik magukra irányítanák a közvélemény figyelmet. Magunkra kell vonnunk az emberek figyelmét, a sportrajongókét és a potenciális versenyzőkét egyaránt.

Magyarországon sokan elit szórakozásnak tartják ezt a sportot. Ön szerint lehet a golfból olyan tömegsport, mint az Egyesült Államokban?

Nem tudom, hogy lehet-e, vagy sem, de mindenképpen érdemes megpróbálni. Az Egyesült Államokban is egy hosszú folyamat során lett népszerű a golf. A magyar szövetséggel, a pályatulajdonosokkal és a támogatókkal mozgalmat indítottunk azért, hogy pár éven belül populáris sporttá váljon a golf. Az a cél, hogy megismertessük a golfot az emberekkel, és eloszlassuk azt a tévhitet, hogy ez egy költséges sport. Ha valaki összeszámolja, kiderül, hogy a golf csak pár ezer forinttal drágább a síelésénél, márpedig ez utóbbit elég sokan űzik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rácz Félix sportmenedzser
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást