Megalázta a Honvéd az olasz sztárcsapatot

InfoRádió / MTI
2007. január 27. 19:47
A Honvéd meglepő különbséggel, 15-7-re nyert az olasz Posillipo Napoli ellen a Kőér utvai uszodában a férfi vízilabda Euroliga csoportkörének negyedik fordulójában. A magyar csapat ezzel továbbjutott.

A felek első csoporttalálkozóján, Nápolyban, január 10-én bravúros teljesítménnyel rukkolt ki a Honvéd, amikor is az európai mezőny élcsapatai között jegyzett, a Final Fourban tavaly harmadik, 2005-ben Euroliga-győztes Posillipót - hazai medence ide vagy oda - 13-10-re legyőzte.

Ennél fogva a budapesti összecsapás tétje az volt, hogy egy újabb sikerrel Kovács István együttese gyakorlatilag szinte biztos csoportelső, azaz már továbbjutó.

A hazai gárda olimpiai bajnokokkal zsúfolt alakulata már az elején egyértelművé tette, ki a jobb. Olyannyira, hogy egészen elképesztő - és ezen a szinten szinte elképzelhetetlen - különbség alakult ki már a nagyszünet előtt, mivel a tíz magyar gólra egyetlen egyszer érkezett csupán válasz a vendégek részéről, vagyis kétszer 8 percnyi tiszta játékidő után már eldőlt a találkozó végkimenetele.

A harmadik negyedet ugyan az itáliaiak nyerték, a meccset azonban hatalmas fölénnyel a Honvéd, amelyben különösen Biros Péter és Szívós Márton nyújtott kiemelkedőt, de Gergely István kapusteljesítménye is dicséretet érdemel.

A Honvéd 12 ponttal, tökéletes mérleggel vezeti a négyest.