Erdei Zsolt kiütötte Santiagót

Infostart
2007. január 27. 23:54
Hetedszer is megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka, miután a düsseldorfi profi gálán a nyolcadik menetben technikai K.O.-val győzött az amerikai Danny Santiago ellen. A magyar klasszis 26. profi meccsét nyerte meg, mérlege továbbra is százszázalékos.

A tengerentúli versenyző vehemensen kezdett, de - Erdei Zsolt mesteri balhorogja után - már a második menetben padlót fogott.

A harmadik és a negyedik három percet az Universum sportolója egyértelmű fölényben bokszolta végig, az utóbbiban összefejelt riválisával, ezután enyhén vérzett a feje a jobb oldalon, a haj alatti részen.

Santiago egyébként sportszerűen, a showelemeket sem nélkülözve küzdött, de kevés ütése talált.

Erdei Zsolt a hetedik menetig energiatakarékosan haladt előre, a nyolcadikban azonban eldöntötte a meccset. Santiagót egy remek kombinációval ismét padlóra küldte, és - bár az amerikai megpróbálta folytatni a küzdelmet - néhány ütés után a bíró véget vetett az egyenlőtlen küzdelemnek.A bordaütés nem használt

Erdei Zsolt az összecsapás után az RTL Klubnak úgy nyilakozott, hogy a harmadik menetben kapott egy ütés a bordájára, - amely a francia Sahnoune elleni meccsen is megsérült. Elismerte, hogy innentől jelentősen visszaesett a teljesítménye.

Nem titkolta: már alig várja, hogy hazatérjen, és szívesen bokszolna végre itthon is, de ez elsősorban az Universumtól függ.