Nem tartóztatják Mourinhót

Infostart
2007. január 25. 15:24
Egyre valószínűbb, hogy a Chelsea vezetői valóban a jelenlegi edző, José Mourinho nélkül képzelik el az angol csapat jövőjét: nem ajánlottak új szerződést a tréner állandó segítőinek, akik nélkül a portugál sem marad.

José Mourinho, a világ legjobban fizetett klubedzője már eljátszott a gondolattal, hogy otthagyja a Chelsea-t, és úgy tűnik, a csapat vezetése sem marasztalja.

A minap egy brit lap úgy értesült, nem hosszabbítanak szerződést a portugál tréner állandó segítőivel.

A tréner azonban világossá tette: nem marad a klubnál összeszokott csapata, Balteman Brito segédedző, Silvino Louro kapusedző, Rui Faria erőnléti edző és az ígéretes játékosokat kiszemelő André Villas Boas nélkül.

A távozók között lesz Steve Clarke is, aki nemrég kapott díjat a Chelsea-től: így köszönték meg húszéves munkáját a gárdánál. Clarke azonban nem ápol jó kapcsolatot Roman Abramoviccsal, a klub tulajdonosával, aki már kiszemelte a segédedző helyettesét is.

Ki lehet a következő?

Azt még nem tudni, ki kerülhet José Mourinho helyére, de szakértők szerint Abramovics és tanácsadói szívesen látnák a csapatnál az oroszok szövetségi kapitányát, Guus Hiddinket.

Ha végül nem őt választaná a tulajdonos, felvetődött a csapat egykori játékosa, a Juventust irányító, francia Didier Deschamps, valamint a Sevillát az európai élklubok közé emelő Juande Ramos neve is.