Mindenki a magyar Puljezevics dicséretét zengi

InfoRádió / MTI
2007. január 25. 13:02
A csehek felett aratott 28-25 arányú győzelem után egyre jobbnak ítéli meg a német sajtó a magyar kézilabda-válogatott esélyeit a nyolc közé jutásra. A lapok főként a magyar csapat kapusát, Nenad Puljezevicset dicsérik.

A tekintélyes Süddeutsche Zeitung csütörtökön a kapust, Nenad Puljezevicset idézte, aki szerint "az első hét között akarunk végezni, s ott akarunk lenni a pekingi olimpiai játékokon." Athénban, 2004-ben a magyarok a negyedik helyen végeztek, de az akkori csapathoz képest a mostani világbajnokságon egy egészen fiatal együttes van jelen - emlékeztetett a lap.

A szerdai mérkőzés krónikáját ismertetve az újság ismét rendkívül elismerően írt a 33 éves Puljezevics teljesítményéről. Csaknem tizenegy percig tartott, míg a cseh támadók megtalálták "az első lyukat" a 195 centiméter magas és több mint 110 kilós óriás kapujába, s Peter Hruby megszerezte az első találatot. Miközben - tette hozzá a lap - a csehek már hetet kaptak.

Ellenállhatatlan magyarok

A Süddeutsche Zeitung szerint különösen a mérkőzés első felében demonstrálták a magyarok, hogy a védelem az egyik fő erősségük, valamint a gyors ellentámadásokból elért, "könnyű" gólok, amit bizonyít, hogy Iváncsik Gergő az első negyedórában már ötöt szerzett.

Ez vezetett ahhoz, hogy Skaliczki László szövetségi kapitány lehozta a legjobbaknak számító Nagy Lászlót és Diaz Ivót, majd nem sokkal később Puljezevicset is. A mérkőzés állása akkor már 15-5 volt a magyarok javára.

Az olimpiai bajnok következik

A kapus ugyan fájlalta a hátát, de feltételezhető, hogy a kapitány valóban csak a játékot akarta ismét kissé izgalmasabbá és szorosabbá tenni - fogalmazott a német lap, hangoztatva, hogy a csehek ennek ellenére sem tudták megszorítani a magyarokat.

A magyar válogatott következő mérkőzésén csütörtökön az olimpiai bajnok horvátok ellen lép pályára.