Aggályos az UEFA-val kötött fővárosi szerződés

Infostart
2007. január 25. 17:43
Már értékesített és bérbe adott reklámfelületekre biztosít kizárólagos használati jogot az UEFA-nak a magyar-horvát labdarúgó-Európa-bajnokság idejére az a szerződés, amelyet csütörtökön fogadott el a fővárosi közgyűlés. Kártérítést követelhet majd a labdarúgó szövetség és több közterületi reklámcég.

Olyan szerződéstervezetet fogadott el a fővárosi közgyűlés, amely a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság előtt és alatt ingyenes és kizárólagos használatot biztosít az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) a budapesti reklámfelületekre - mondta a közgyűlés kulturális bizottságának elnöke.

A főváros úgy vállalt kötelezettséget a reklámfelületek biztosítására, hogy korábban már az összes budapesti hirdetőhelyet értékesítették vagy bérbe adták - közölte Bőhm András.

Az SZDSZ-es politikus elmondta: a megállapodás számos helyen sérti a hatályban lévő közterület-használati rendeletet is.

A szerződés miatt kártérítést követelhetnek majd mindazok, akiknek a területét vagy hirdetési jogát átengedte a főváros, vagy akár maga az UEFA is, ha az Eb közeledtével kiderül: nem tudja korlátozások nélkül érvényesíteni jogait - mondta Bőhm András.

A szerződésben a főváros látatlanban elfogadta a Puskás-stadion területére szóló szabályozási tervet, tehát elképzelhető, hogy mégis épülnek magasházak a környéken - tette hozzá Bőhm András.

A 2012-es Európa-bajnokság helyszínéről egyelőre még nem döntött az UEFA.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bõhm András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást