A magyar válogatott vallomása: "szerbnek születtem és az is maradok"

Infostart
2007. január 25. 09:18
"Szerbnek születtem, és az is maradok, és a magyar himnusznál nem teszem a szívemre a kezem" - közli egy szerb napilap a magyar kézilabda-válogatott kapusának kijelentését. Nenad Puljezevics azt is elpanaszolta, hogy a szerb kézilabda-szövetség az utóbbi időben többször is kijátszotta.

A magyar kajak-kenu válogatottnak az elmúlt években rengeteg sikert szerző Janics Natasa sikereire Szerbiában (és ezen belül is főleg a Vajdaságban) olyan büszkék, mintha szülőhazájának szerezte volna azokat.

Az utóbbi napokban Nenad Puljezevics, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa került hasonló helyzetbe, akit magyar válogatottként ünnepel a szerb sajtó.

Az újvidéki Dnelnik szerb napilap közli a játékos kijelentését, mely szerint a szerb kézilabda-szövetség többször is csalódást okozott neki. Tavaly májusban például, amikor meghallották, hogy fontolóra vette a magyar állampolgárság megszerzését, azonnal meghívták a csehek elleni világbajnok selejtezőre, annak ellenére, hogy előtte három évig szóba sem álltak vele.

"Nem teszem a szívemre a kezem"

Ezután novemberben is meghívták, ám pályára nem lépett. A csalódott Nenad Puljezevics a szerb napilapnak adott interjúban kijelentette, hogy nagyszerűen érzi magát szegedi klubjában, de hangsúlyozta: "Szerbnek születtem és az is maradok. Senki ne lepődjön meg, ha a magyar himnusz közben nem teszem a szívemre a kezem".

A világbajnokságon csodálatosan védő és a magyar válogatott eddigi hibátlan szereplésében kulcsszerepet játszó Nenad Puljezevics hozzátette: szegedi klubja miatt vállalta a részvételt a magyar válogatottban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást